Εύα Καϊλή: Η δήλωση της αδερφής της για το QatarGate

Εύα Καϊλή: Η δήλωση της αδερφής της για το QatarGate
Μανταλένα και Εύα Καϊλή PAPADAKIS PRESS

Η Μανταλένα Καϊλή επέμεινε στην αθωότητα της αδερφής της στο σκάνδαλο Qatar Gate. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τα μηνύματα στήριξης που έχει λάβει η οικογένειά της.

Σε δηλώσεις προχώρησε η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, λίγο μετά την αναβολή που έλαβε από το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες για τις 22 Δεκεμβρίου, όταν και θα αποφασιστεί οριστικά αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της μέχρι τη δίκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την στήριξή της στην πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιμένοντας στην αθωότητά της.

“Έχουμε πάρει πολλή αγάπη και υποστήριξη από ανθρώπους που ήταν κοντά μας. Όπως σε κάθε δοκιμασία είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη που παίρνουμε. Δουλεύουμε για να αποδειχθεί ότι η αδελφή μου είναι αθώα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, η Μανταλένα Καϊλή ενδέχεται να κληθεί να καταθέσει στην πολύκροτη υπόθεση για το σκάνδαλο QatarGate. Η ίδια δήλωσε πως δεν έχει κληθεί ακόμα.

Ο πατέρας της ευρωβουλευτού βρίσκεται ακόμη στις Βρυξέλλες , στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που έχουν οριστεί από τις βελγικές αρχές, ενώ η μητέρα και η αδελφή της βρίσκονται στην Αθήνα, παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις.

“Εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων για την αγάπη που παίρνουν από τους ανθρώπους που μας την εκφράζουν και το ότι μπαίνουν στον κόπο και μας την εκφράζουν την αγάπη τους, παρ όλο που αντιλαμβάνομαι ότι νιώθουν και οι ίδιοι άβολα με όλα αυτά που ακούγονται ή που μπορεί να διαβάζουν”, επανέλαβε η Μανταλένα Καϊλή.

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή δεν βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την ευρωβουλεύτρια, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ποια είναι η Μανταλένα Καϊλή

Η Μανταλένα Καϊλή είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής, με μεταπτυχιακά στο Λονδίνο. Σήμερα, θεωρείται μια πολύπειρη σύμβουλος ευρωπαικής πολιτικής και νομοθεσίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαικού Νομικού Παρατηρητηρίου για τις νέες τεχνολογίες ΕΛΟΝΤΕΚ, στο οποιο βασικό μέλος είναι και η Ευα Καιλή. Ήταν πάντα το δεξί χέρι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα