Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαιρετίζουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Φεντερίκα Μογκερίνι και Γιοχάνες Χαν
Φεντερίκα Μογκερίνι και Γιοχάνες Χαν AP

Θερμής υποδοχής έχαιρε από ευρωπαίους αξιωματούχους η είδηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η είδηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο έχαιρε θερμής υποδοχής από ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι χαιρετίζουν με μηνύματά τους την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 "Χαιρετίζουμε θερμά το επόμενο κρίσιμο βήμα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, που ελήφθη με τη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής των Ελλήνων. Από την αρχή, η ΕΕ στήριξε την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, μετά από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγεσία και ευθύνη για την επίλυση μιας από τις πιο εδραιωμένες διαμάχες στην περιοχή. Και οι δύο χώρες άδραξαν αυτή τη μοναδική ευκαιρία , δίνοντας ένα παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της και ενισχύοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Ενώ προσβλέπουμε στα επόμενα διαδικαστικά βήματα για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν γράψει μαζί μια νέα σελίδα για το κοινό μας μέλλον στην ΕΕ", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

"Είχαν φαντασία, ανέλαβαν το ρίσκο, δεν δίστασαν να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους για το κοινό καλό. Αλέξη, Ζόραν - μπράβο! Πετύχατε το ακατόρθωτο", ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ, γράφοντας, μάλιστα, το tweet του στα αγγλικά, τα ελληνικά και στα μακεδονικά (όπως ορίζεται από την συμφωνία).

   "Καλωσορίζω την θετική ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που μόλις έγινε προς την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, της περιοχής και της Ευρώπης, ανέφερε στο μήνυμά του ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Βουλή, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νίμιτς: Η ιστορική Συμφωνία αναγγέλλει μία νέα εποχή ειρήνης και ασφάλειας στα Βαλκάνια

To tweet Κατρούγκαλου που κατέγραψε μία ιστορική στιγμή

SHARE:

24Media Network