Τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου έχουν ήδη ανακοινωθεί. Στη μάχη των ευρωεκλογών και ο Δερβός. Ποια ονόματα ακόμη παίζουν και ποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι. Ξανά στο ευρωψηφοδέλτιο Κεφαλογιάννης, Βόζενμπεργκ, Κύρτσος, Ζαγοράκης

Η μάχη των ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική, χρειάζονται όμως και στρατιώτες και εν προκειμένω υποψήφιοι.

Ήδη έχει δοθεί σε... δόσεις μία πρώτη γεύση από το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. Πρώτα είχε ανακοινωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα τεθεί επικεφαλής, μία κίνηση μάλλον συμβολική σε εσωκομματικό επίπεδο ώστε να κλείσει το μέτωπο που υπήρχε, καθώς ούτως ή άλλως και εκείνος θα δώσει τη μάχη του σταυρού, αφού οι ευρωεκλογές δεν διεξάγονται πια με λίστα υποψηφίων.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή της Άννας- Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία επιθυμούσε να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών και θεωρείται βεβαίως ένα από τα δυνατά πρόσωπα του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.

Έχει ανακοινωθεί επίσης επισήμως ότι η προερχόμενη από το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου που είχε προσχωρήσει στη γαλάζια ΚΟ θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Από τους νυν ευρωβουλευτές ξανά υποψήφιοι θα είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Γιώργος Κύρτσος (στον οποίο αρχικά είχε προταθεί να κατέβει στο Δυτικό Τομέα Αθηνών) και ο Θοδωρής Ζαγοράκης (για τον οποίο αρχικά υπήρχε σκέψη να μπει στη μάχη της Θεσσαλονίκης).

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατά τη χθεσινή σύσκεψη των τομεαρχών τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι ευρωεκλογές είναι σαν εθνικές εκλογές και εδωσε σε αυτές χαρακτήρα δημοψηφίσματος για πολιτική αλλαγή στη χώρα, θέλει επίσης να δώσει ένα μήνυμα ανανέωσης και ηλικιακής με πρόσωπα από τη νέα γενιά, εξ ου και θα κατεβάσει αξιόλογο αριθμό υποψηφίων από τη γαλάζια νεολαία στις εθνικές, ενώ τη μάχη των ευρωεκλογών θα δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, που είναι άλλωστε επιλογή Μητσοτάκη και με τον οποίο έχει πολύ καλή σχέση.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι και οι εκλογές διεξαχθούν με το σύστημα που είχε εφαρμόσει το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή με σταυρό σε όλη την επικράτεια, αναζητούνται και γνωστά και δη τηλεοπτικά πρόσωπα. Δεν τίθεται πάντως θέμα να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Συζήτηση όμως έχει γίνει με το δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο οποίος ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση και του έχει ζητηθεί να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή και να ανακοινώσει στη συνέχεια ότι θα σταματήσει την τηλεοπτική του εκπομπή.

Στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο έχει κλειδώσει επίσης ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης, που το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, καθώς και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί σειρά ετών και μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Οργάνου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Ευρωεκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Σε 108 μέρες ο λαός θα απαντήσει στην εκτροπή Τσίπρα και πρόθυμων κομπάρσων

SHARE: