Φ. Κουβέλης: Ο Π. Καμμένος με τη στάση του βλάπτει την κυβέρνηση

Φ. Κουβέλης: Ο Π. Καμμένος με τη στάση του βλάπτει την κυβέρνηση
Καρέ από την τελετή παραλαβής - παράδοσης στο υπουργείο Άμυνας, στις 29 Αυγούστου του 2018 Eurokinissi

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σχολιάζοντας το σχέδιο που παρουσίασε για το Σκοπιανό ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ.

Στα προβλήματα στις σχέσεις του Π. Καμμένου με το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Φώφης Κουβέλης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής:

“Προφανώς και δεν βοηθάει την κυβέρνηση. Παρουσίασε στις ΗΠΑ ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό της κυβέρνησης που έχει συγκεκριμένη πολιτική την οποία υπηρετεί. Γνωρίζουμε τη διαφορετική θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά σε μείζονα ζητήματα πρέπει κάθε υπουργός να εκφράζει την συνολική πολιτική της κυβέρνησης, κατά τούτο οι δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν ανταποκρίνονται στη θεσμική ευθύνη κάθε υπουργού. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί έτσι. Θα πρέπει ο ΥΠΑΜ να αντιληφθεί ίτι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Προφανέστατα με τη στάση του δεν υπηρετεί τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης σε ένα κορυφαίο ζήτημα”.

Ως προς τη συνοχή της κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης πιστεύει ότι “δεν αμφισβητείται”: “Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία παραμένει αρραγής. Αν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στην ελληνική Βουλή, αν ολοκληρωθούν θετικά οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, θα εξασφαλιστεί πλειοψηφία για την κύρωσή της που θα ξεπερνάει τον αριθμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ”. “Εχει βλάψει -συνέχισε- την εικόνα της κυβέρνησης αλλά υπάρχουν άλλα πολλά θετικά στοιχεία σ αυτή την κυβέρνηση που είναι και τα πιο σημαντικά”. “Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός ή τέτοια συζήτηση” απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης και άλλων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. Διατύπωσε την εκτίμηση ότι “οι εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, το φθινόπωρο του 2019. Αυτή είναι η εκτίμησή μου η οποία δεν είναι ανεξάρτητη από την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού”. Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε ότι “αυτό το δικαίωμα δεν έχει υποκύψει σε καμία παραγραφή ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει την ικανοποίησή του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα