Φάμελλος: Η απόφαση για την Αυγή είχε παρθεί πολύ νωρίτερα

Διαβάζεται σε 4'
Φάμελλος: Η απόφαση για την Αυγή είχε παρθεί πολύ νωρίτερα
caption / ΕΡΤ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον αναβρασμό που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αυγή και τα “μαύρα ταμεία”.

«Η απόφαση για τη βιωσιμότητα της “Αυγής” είχε παρθεί πολύ νωρίτερα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας ενώ μιλώντας για τη συζήτηση που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα οικονομικά του κόμματος τόνισε ότι «το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση». Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τόσο στο αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών προσθέτοντας ότι «οι πολίτες έστειλαν μήνυμα σε όλα τα κόμματα» αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Θέλοντας να αλλάξει την «ατζέντα» από τα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι η σημαντική είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν η ερώτηση στον πρωθυπουργό για τo «χαράτσι» των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Με τη δήλωση ότι «η πολιτική κρίνεται από τις πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι από τον προσωπικό χρόνο» ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στην πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό. «Κάναμε μια κοινοβουλευτική ομάδα τέσσερις ημέρες από τις εκλογές, την οποία διακόψαμε λόγω συνέντευξης του κ. Κασσελάκη εκείνη την ώρα. Δεν ήταν το καλύτερο… αλλά το αποφασίσαμε. Το προγραμματίσαμε για την επόμενη Τετάρτη και εκείνη την ημέρα έφυγε για την Αμερική. Τεχνικά ήταν αδύνατο. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τρόπο να το κάνουμε νωρίτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον αναβρασμό που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και τις πρωτοβουλίες του αρχηγού του κόμματος δήλωσε ότι «πήρε την απόφαση χθες να συνεδριάσουν τα όργανα την ερχόμενη εβδομάδα».

Και όπως τόνισε «τα στελέχη του κόμματος εκεί θα συζητήσουν για τα πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιολόγηση των εκλογών». Παράλληλα διέψευσε την πληροφορία ότι υπήρχε συλλογή υπογραφών από στελέχη του κόμματος διερωτώμενος εάν υπάρχει σχετικό κείμενο που να έχει δει κανείς.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο η κουβέντα πρέπει να επικεντρωθεί στο μήνυμα των ευρωεκλογών και όχι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν εμπιστευόμαστε και δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη και στις ευρωεκλογές. Δεν εμπιστευόμαστε τα κόμματα και την πολιτική. Δεν πιστεύουμε τους πολιτικούς και τη συνέπεια των πολιτικών προγραμμάτων». Μιλώντας για την κυβέρνηση δήλωσε: «Όταν ο πολίτης κρίνει την αξιοπιστία της πολιτικής από το φόρο που θα πληρώσει αυτό είναι Μητσοτάκης».

Τι είπε για την Αυγή και τα “μαύρα ταμεία”

Μιλώντας για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» υποστήριξε ότι «υπάρχει σοβαρό οικονομικό ζήτημα και πρέπει να το λύσουμε». Μάλιστα, όπως είπε «προφανώς θα βάλουμε τάξη και στα δικά μας και είμαστε υποχρεωμένοι… Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πολύ μικρότερη πλέον χρηματοδότηση για τη μικρή και μεσαία κοινοβουλευτική δύναμη και δεν βγαίνουν στο επίπεδο του ισοζυγίου τα προηγούμενα οικονομικά».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να κάνουν ότι περισσότερο μπορούν για την ιστορική εφημερίδα που συνεχίζει ως Κυριακάτικο φύλλο και στο διαδίκτυο. «Το αν πρέπει να είναι δικτυακή, αν πρέπει να είναι κυριακάτικη, καθημερινή και ιδίως πώς μπορεί να προσαρμοστεί στη σημερινή καθημερινότητα που όλες οι εφημερίδες δεν πουλάνε, και ιδιαίτερα οι κομματικές, είναι κάτι που θα το συζητήσουμε.

«Με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις σε αυτά που χρειάζεται η κοινωνία»

Απαντώντας στο θέμα των «μαύρων χρημάτων» στα ταμεία του κόμματος ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «το θέμα ξεκαθαρίστηκε και αν έχει κάποιος άλλος κάποια άλλη πληροφορία (να πάει) στον εισαγγελέα». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας δήλωσε ότι «συζητάμε συνέχεια για μια κομματική μικροπολιτική» ενώ για τα στελέχη που αποχωρούν ή εκφράζουν την αντίθεσή τους με την στρατηγική του κ. Κασσελάκη ανέφερε ότι «δεν περισσεύει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη και το εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «καθαρίσει το τοπίο από το παλιό κομμάτι» ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Αυτό που ψηφίσαμε όλοι και ο Στέφανος Κασελάκης με συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο το οποίο έγινε το Φεβρουάριο, είναι πρώτον ότι δεν αμφισβητείται η θέση του Προέδρου, αλλά δεύτερον και σημαντικότερο ότι πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις σε αυτά που χρειάζεται η κοινωνία. Και όπως τόνισε «δεν υπάρχει ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα