Φίλης: Η ΔΕΗ μικραίνει με αυτή τη συμφωνία

Φίλης: Η ΔΕΗ μικραίνει με αυτή τη συμφωνία
Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πάντως ότι πρόκειται για μια συμφωνία που επιβάλλεται και δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης

Επιφυλάξεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που «κλείδωσε» και επίσημα, όπως ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι της Βουλής ο πρώην υπουργός Παιδείας, που τις τελευταίες μέρες εξέφρασε αντιρρήσεις και για την υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία, έστειλε και πάλι μηνύματα προς την κυβέρνηση.

Ειδικά για το θέμα της ΔΕΗ είπε πως διατηρεί επιφυλάξεις γιατί δεν πρόκειται για αμιγώς πολιτικό θέμα και θέλει να έχει ευρύτερη ενημέρωση. Σημείωσε, πάντως, ότι «η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση», και υπογράμμισε ότι «η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία». Πρόσθεσε επίσης ότι δύο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της.

Παράλληλα τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας», ενώ αναφορικά με την έξοδο απ’ το μνημόνιο σχολίασε πως «όταν λέμε ότι βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα».

Τέλος, αν και εκτίμησε πως η γ’ αξιολόγηση δεν θα έχει ιδιαίτερη δυσκολία, υπογράμμισε ότι δύσκολη θα είναι η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση η οποία θα επιφέρει αλλαγές στην εκπαίδευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα