Φίλης: Το κίνημα 'παραιτηθείτε' είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής

ΒΟΥΛΗ - Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνάντηση με πρώην Υπουργούς Παιδείας (Γ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου) στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνάντηση με πρώην Υπουργούς Παιδείας (Γ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου) στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης

Οι κινητοποιήσεις τύπου "παραιτηθείτε" είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha, αναφορικά με τη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου.

Όπως είπε: «Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς».

Σημείωσε ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη:

«Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας».

SHARE: