Φώφη Γεννηματά: H κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

Φώφη Γεννηματά: H κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

"Δυστυχώς δεν κέρδισαν οι καλοί κύριε Τσίπρα", είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για την παρέμβαση Καμμένου

Πλήρη αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι συμφώνησε «ακριβώς σε ό,τι ζήτησε ο

Β. Σόιμπλε».

Σε πολύ υψηλούς τόνους κυρία Γεννηματά καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση ότι δεν πέτυχαν κανένα από τους στόχους τους στη διαπραγμάτευση που ήταν: α) η αποφυγή προνομοθέτησης μέτρων, β) η επίτευξη λύσης για το χρέος, γ) η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δ) η δημιουργία συνθηκών εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και ε) η εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για την ανάπτυξη. «Έγινε τίποτα από όλα αυτά; Μηδέν εις το πηλίκο» ανέφερε η κυρία Γεννηματά και σημείωσε: «τελικό σκορ ήττα με 5 – 0».

Τόνισε μάλιστα ότι τελικά η χώρα πλήρωσε τη συμφωνία «πολύ ακριβά» με προνομοθέτηση μέτρων ύψους 5 δις ευρώ, με τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση του αφορολόγητου, την αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και με σοβαρές υπαναχωρήσεις στις συλλογικές συμβάσεις.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε, όμως, την κυβέρνηση και για την υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη κάνοντας λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν είχε ενημερωθεί για το θέμα από τον υπουργό Άμυνας. «Αυτό το θέμα θα σας κατατρέχει. Τίποτα δεν θα σας σώσει» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα και μίλησε για «πειθήνια όργανα της κυβέρνησης» «γνωστά στελέχη της Δεξιάς» που παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη.

Άσκησε, όμως, κριτική και στη ΝΔ υπενθυμίζοντας τις ευθύνες της για τον εκτροχιασμό της Οικονομίας και την είσοδο στο Μνημόνιο. “ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιμένουν στην καρικατούρα του μικρού δικομματισμού” πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα