Φώφη Γεννηματά: "Σιγά σιγά θα κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω"

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI

Λίγο πριν την Ανάσταση του Θεανθρώπου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έστειλε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα στον ελληνικό λαό, ρίχνοντας βλέμμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα μετά τον κορονοϊό.

Την ώρα που η παγκόσμια ανθρωπότητα δίνει μάχη με τον θανατηφόρο κορονοϊό που έχει φέρει μέχρι στιγμής πάνω από 150.000 θανάτους σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης, η Ελλάδα αγωνίζεται σθεναρά και μέχρι στιγμής τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Το γεγονός αυτό φέρνει ελπίδα και για την επομενη μέρα που αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολη, με την Φώφη Γεννηματά να αισιοδοξεί και να στέλνει σχετικό μήνυμα λίγο πριν από την Ανάσταση.

ADVERTISING

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το Πάσχα, σε πόλεις σιωπηλές, άδειους δρόμους, έρημες πλατείες, κλειστές εκκλησίες.

Μακριά από τα χωριά μας, τα νησιά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τις παραδόσεις μας, το μεγάλο πασχαλινό τραπέζι που πλημμυρίζει τις καρδιές μας από χαρές, κέφι, μουσική, Ελλάδα. Μείναμε όρθιοι, γιατί ο καθένας από εμάς έγινε μια ψηφίδα της μεγάλης εικόνας ευθύνης και συνέπειας.

Χρωστάμε πολλά στους γιατρούς , στους νοσηλευτές του ΕΣΥ και σε όλους τους άλλους πρωταγωνιστές, κάθε μικρής ιστορίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς, που δεν έμειναν σπίτι, αλλά δίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ με την δέσμευση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε την επόμενη μέρα. Στέλνω τη συμπαράστασή μου σε όσες οικογένειες δοκιμάστηκαν από την πανδημία, έχασαν δικούς τους ανθρώπους ή αγωνιούν για αυτούς.

Μακάρι το Πάσχα να φέρει τη λύτρωση, την ψυχική ανακούφιση, την ελπίδα σε κάθε οικογένεια. Ο σπόρος που φυτέψαμε όσο μένουμε σπίτι, θέλει πότισμα για να φυτρώσει. Δεν μείναμε μέσα μόνο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Αλλά και τους άλλους. Κρατάμε ό,τι μάθαμε.

Να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Να νοιαζόμαστε. Να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά που δεν αφήνει κανέναν μόνο του στις δυσκολίες. Ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Σύντομα θα βρεθούμε ξανά.

Σιγά σιγά θα κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω. Η Ελλάδα θα ετοιμαστεί για το μοναδικό της καλοκαίρι. Που θα το χαρούμε σίγουρα, ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών για να παραμείνουμε ασφαλείς", αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε ανάρτηση που έκανε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter για τις άγιες ημέρες του Πάσχα που φέτος τις ζούμε όλοι μας διαφορετικά σε σύγκριση με ό,τι έχουμε συνηθίσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Κίνημα Αλλαγής

24Media Network