Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη

Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη
Η φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ SOOC

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών θα τεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά την Τετάρτη. Δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού η κηδεία της.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά, η οποία, σήμερα Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Πότε θα γίνει η κηδεία

Όπως έγινε γνωστό, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία από το πρωί της Τετάρτης να πει το δικό του “αντίο” στην άλλοτε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, μία γυναίκα που πάλεψε με σθένος την ασθένειά της.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Μάλιστα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος για την ίδια μέρα.

Η ταφή θα γίνει στις 2μ.μ. της ίδιας μέρας στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δημόσια δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Φώφη Γεννηματά – Η γενναία μάχη με τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στον Ευαγγελισμό πριν δύο εβδομάδες μετά την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς.

Ήρθε πρώτη φορά αντιμέτωπη με τον καρκίνο το 2008, όταν διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό σε ηλικία μόλις 43 ετών. Η ίδια, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες που βίωναν αντίστοιχες καταστάσεις είχε αναφερθεί πολλές φορές στην μάχη της με τον καρκίνο, ενώ ουδέποτε άφησε την ασθένεια να τη καταβάλλει. Όπως ανέφερε η ίδια για το όταν νόσησε πρώτη φορά, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version