Φοιτητικές εκλογές: Διαμάχη ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής για την πρωτιά – Τα διαφορετικά αποτελέσματα

Διαβάζεται σε 3'
Φοιτητικές εκλογές: Διαμάχη ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής για την πρωτιά – Τα διαφορετικά αποτελέσματα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Για ακόμη μία χρονιά, δεν υπήρξαν κοινά αποτελέσματα από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΠΚΣ, με τις δύο παρατάξεις να “πανηγυρίζουν” την πρωτιά τους.

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Τετάρτη (22/05), με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΠΚΣ να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους, τα οποία, όμως – για άλλη μια χρονιά διαφέρουν σημαντικά, με τις δύο παρατάξεις να “πανηγυρίζουν” την πρωτιά τους.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας αμφισβητούν η μία τα αποτελέσματα της άλλης και επιδίδονται σε ένα “μπρα ντε φερ” ανακοινώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (23/05), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η φοιτητική παράταξη αναδεικνύεται πρώτη δύναμη για 37η συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ίδια συγκεντρώνει ποσοστό 40,01% έναντι 23,49% της ΠΚΣ και 12,49% της ΠΑΣΠ.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ενιαία αποτελέσματα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δηλώνει σε σημείωμά της:

“Αναφορικά με την εικόνα που μόνο το ΚΚΕ επιμένει να παρουσιάζει σχετικά με τα ποσοστά της φοιτητικής του παράταξης, της ΠΚΣ, πρόκειται για μια πρακτική γνωστή τα τελευταία χρόνια, που πλέον αποδοκιμάζεται και διαψεύδεται από το σύνολο σχεδόν των φοιτητικών παρατάξεων.

Όπως και στις πιο πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, έτσι και φέτος η ΠΚΣ σε πολλές σχολές στήνει μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα και εφαρμόζοντας πρακτικές νοθείας. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να πλαστογραφήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα που καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει”.

dap.gr

 

Την ίδια στιγμή, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας αναφέρει πως αναδεικνύεται πρώτη δύναμη για 3η συνεχή χρονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΠΚΣ (με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 95%), έρχεται πρώτη με 34,19% έναντι 24,52% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και 10,25% της ΠΑΣΠ, ενώ ακολουθούν ΕΑΑΚ με 7,64% και ATTACK με 4,63%.

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», το 2022 και το 2023, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Έτσι συνεχίζουν οι φοιτητές, με 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γιατί όπως λέει το σύνθημά της «Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε»!” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα