Φωτίου: 16 μήνες μείνανε για να βγούμε από το μνημόνιο

Συνεδριάσει της   Επιτροπή Περιφερειών   με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση για τα Δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις Περιφέρειες.
Τα μέλη της 
Επιτροπής έχει κληθεί να ενημερώσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου.
EUROKINISSI ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συνεδριάσει της Επιτροπή Περιφερειών με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση για τα Δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις Περιφέρειες. Τα μέλη της Επιτροπής έχει κληθεί να ενημερώσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου. EUROKINISSI ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

"Με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια", σημείωσε μεταξύ άλλων

"Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες", δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

"16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18 - με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

ADVERTISING

"Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ" είπε. "Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο" πρόσθεσε η υπουργός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα.

Κάνοντας λόγο για «εξαναγκασμό», η κ. Φωτίου χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση, με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων – ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση .

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, παρατηρώντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη , αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και "δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο". "Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι άγρια φιλελεύθερη η πολιτική του Ταμείου, αλλά υπάρχει ταύτιση στο θέμα της απομείωσης του χρέους εξήγησε η υπουργός.

"Μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ" τόνισε δε.

24Media Network