Αντιδράσεις για φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη να σημαδεύει με όπλο

Αντιδράσεις για φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη να σημαδεύει με όπλο

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο, που "καίνε" πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική στις εφέτες ανακρίτριες. Αίσθηση προκαλεί φωτογραφία του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να σκοπεύει με όπλο

Μία φωτογραφία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να κάνει σκοποβολή με ένα καλάσνικοφ περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο υλικό που παρέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Αντιτρομοκρατική στις εφέτες ανακρίτριες, που χειρίζονται την υπόθεση.

Η επίμαχη φωτογραφία, σύμφωνα με το " Έθνος της Κυριακής" έχει τραβηχτεί πιθανότατα στο σκοπευτήριο του Σχιστού και δείχνει τον Ηλ. Κασιδιάρη να κρατά ένα τροποποιημένο καλάσνικοφ με σφαίρες από όπλο BKC.

Πρόκειται για όπλο νέας γενιάς τύπου RPK, το οποίο δέχεται διόπτρα ακόμη και για νυχτερινή σκόπευση αλλά και τρίποδο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύονται τέτοια όπλα, ακόμα και οι απομιμήσεις τους, συνεπώς η κατοχή του εγείρει ερωτηματικά.

Στο υλικό που παραδόθηκε στις ανακρίτριες, υπάρχουν, επίσης, στιγμιότυπα α['π εκπαίδευση νεαρών μελών της οργάνωσης με αληθινά όπλα και μάλιστα βαρέως τύπου ενώ σε βίντεο είναι καταγεγραμμένη ορκωμοσία σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, στα πρότυπα ναζιστικών οργανώσεων του Χίτλερ.

"Άκρως ενδιαφέροντα και σίγουρα καθοριστικά σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση" χαρακτηρίζουν τα νέα στοιχεία δικαστικές πηγές.

Η Απάντηση της Χρυσής Αυγής:

Η ΧΑ σημειώνει πως πρόκειται για φωτογραφία που προήλθε από "παλαιότερο λογαριασμό του Ηλία Κασιδιάρη στο facebook", "βάλλοντας" κατά των "αδαών" των μέσων ενημέρωσης που "πλάθουν σενάρια".

Απαντώντας δε στις καταγγελίες για τύπο όπλου που δεν επιτρέπεται, η ΧΑ τονίζει πως το εικονιζόμενο όπλο "δεν είναι πολεμικό, αλλά ανήκει στην κατηγορία των κυνηγετικών και οποιοσδήποτε μπορεί να το προμηθευτεί με την ανάλογη άδεια κατοχής".

SHARE: