Γ. Καμίνης: Ναι στη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους

Γ. Καμίνης: Ναι στη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους
Ο Γιώργος Καμίνης Eurokinissi

Σύντομα και το ο αποτεφρωτήριο είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Υπέρ της μεταφοράς του ΕΝΦΙΑ στους δήμους τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. “Από τη στιγμή -εξήγησε- που η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας περάσει στους δήμους, να είσαστε σίγουροι ότι θα σημάνει αλλαγή και στο εύρος των αρμοδιοτήτων που θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Κατά τον Γ. Καμίνη, “είναι σωστό μέτρο, γίνεται σε όλες τις σύγχρονες πρωτεύουσες. Η αυτοδιοίκηση σταματά να παίρνει κρατική επιχορήγηση, φορολογεί τα κτίρια που υπάρχουν στο δήμο και λογοδοτεί για τη διαχείριση των χρημάτων. Μετά τους πόρους θα ακολουθήσουν και οι αρμοδιότητες. Το μέτρο θέλει προετοιμασία για να εφαρμοστεί, αλλά ναι, τέρμα στο προτεταμένο χέρι στην κεντρική εξουσία για ελεημοσύνη. Είναι θέση και του Κινήματος Αλλαγής αυτή. Θέλω να λογοδοτώ γι αυτά που μπορώ να κάνω”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου: “Η υπόθεση της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου είναι χαρακτηριστική της ελληνικής γραφειοκρατίας. Χρειάστηκαν πάνω από 10 νομοθετικές ρυθμισεις ώστε να διορθωθούν τα κενά του αρχικού νόμου που έγινε το 2006. Πιστεύω ότι έως τον Μάιο θα είναι στον αέρα ο διαγωνισμός. Υπάρχουν τρεις διαδικασίες για τα αποτεφρωτήρια στην Αθήνα, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, και οι οι τρεις καρκινοβατούν”.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε επίσης ότι “γίνονται πεζοδρομήσεις στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, είναι ένα μήνυμα ότι μπορούμε να ζήσουμε σαν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Είναι καλύτερη η κατάσταση στο Πεδίο του Αρεως, είναι χειρότερα στις γύρω περιοχές. Οποιο πρόβλημα το σπρώχνεις κάτω από το χαλί, κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου. Πρέπει να αναθεωρήσουμε την πολιτική μας κατά των ναρκωτικών. Πρέπει να δημιουργηθούν χώροι εποπτευόμενης χρήσης. Μιλάμε για τοξικομανείς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δεν μπορεί να θεραπευθούν με τα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, ούτε με τη μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πρόβλημα της εγκληματικότητας ο κ. Καμίνης είπε ότι “όταν ο δήμος Αθηναίων γίνει ένας μητροπολιτικός δήμος και έχει υπάρξει οικονομική ανάκαμψη τότε μόνο μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Από το 2010 το κέντρο της πόλης έχει βελτιωθεί αισθητά. Χρειάζεται ένας δήμος που θα είναι αφέντης στην πόλη του. Η αστυνομία πρέπει να ανήκει στο δήμο. Η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ είναι η αρχή”.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες ο κ. Καμίνης σημείωσε τα εξής: “Εχει ακουστεί το όνομα του κ. Γερουλάνου και του κ. Παπαγιαννάκη. Και οι δύο είναι καλές υποψηφιότητες. Ο κ. Μπακογιάννης έχει κάνει τη διαδρομή του, έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, στο δήμο Αθηναίων είναι διαφορετικά τα πράγματα, θα προσέλθει ως ενήλικος”.

Μιλώντας για τις πολιτικές συμμαχίες ανέφερε ότι “θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Ο στόχος για το ΚΙΝΑΛ είναι η αυτονομία του, να πάρει μία από τις διερευνητικές εντολές και να καταθέσει το πρόγραμμά του”.

Σχολιάζοντας τη στήριξη Μπουτάρη από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ τόνισε: “Κάθε περίπτωση έχει την ιδιομορφία της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικούς του υποψήφιους. Είναι ανύπαρκτος στην τοπική αυτοδιοίκηση και έρχεται να κρυφτεί πίσω από εμάς. Το βλέπουμε και στην Κρήτη και στη Δυτική Ελλάδα. Ο Μπουτάρης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, έκανε κοσμπολίτισσα τη Θεσσαλονίκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα