news 24/7

ΕΝΦΙΑ

Ειδήσεις και νεότερες εξελίξεις για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Σπίτια στην Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Πότε και πώς σχεδιάζεται η δεύτερη μείωση

Σχέδια για δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε μικρές και μεσαίες περιουσίες μέσα στο 2020 κάνει το οικονομικό επιτελείο αν αποδώσουν οι αλλαγές που σχεδιάζει για την ακίνητη περιουσία - Η ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για παρεμβάσεις από το 2020.

Σπίτια στην Αθήνα

Τα πάνω κάτω στις αντικειμενικές αξίες: Τι αλλάζει σε ακίνητα εντός και εκτός σχεδίου

Από λευκή κόλα ξεκινά η δεύτερη φάση της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στην εμπορικές πριν από το τέλος του χρόνου. Στο στόχαστρο και οι μισθώσεις Air BnB αλλά και τα παραθαλάσσια οικόπεδα.

Κόσμος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Παράταση στις 120 δόσεις - Λήγουν ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Το μισό εκατομμύριο εκτιμάται πως θα αγγίξουν οι οφειλέτες που θα ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων. Η διορία υποβολής αιτήσεων λήγει σήμερα -μαζί με τις διορίες πληρωμής α΄δόσης ΕΝΦΙΑ και β΄δόσης φόρου εισοδήματος.

Ακίνητα στην Αθήνα

Με νέες αντικειμενικές ο ΕΝΦΙΑ του 2020

Το ΥΠΟΙΚ θέλει την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές το ταχύτερο δυνατό. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει καθώς αποτελούσε και μια "μνημονιακή" υποχρέωση που πρέπει να ολοκληρωθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη

""Όταν έκανα την προεκλογική μου εκστρατεία υποσχέθηκα ότι δεν θα παραμείνω κλεισμένος στο Μαξίμου, αλλά κάθε μήνα θα βρίσκομαι σε μία περιφέρεια" δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κατά την πρώτη του περιοδεία εκτός Αθηνών μετά τη νίκη του στις εκλογές.

Κριστίν Λαγκάρντ

Πλεονάσματα: Δύσκολες αλλά όχι απίθανες οι ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά το 2020

Περιθώρια για παροχές από τα νοικοκυριά ακόμη και το 2020 θα έχει η κυβέρνηση, αν οι δανειστές δεχθούν μια πρώτη δημοσιονομική χαλάρωση για την Ελλάδα μέσω των ANFA.

Φωτογραφία αρχείου

Εισόδημα και ΕΝΦΙΑ: Η πρώτη διπλή δόση του 2019

Μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα πρέπει να πληρωθεί και η δεύτερη διμηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος για τα νοικοκυριά και η τρίτη μηνιαία δόση για τις επιχειρήσεις - Έρχεται η ευνοϊκότερη ρύθμιση των 120 δόσεων και η νέα πάγια ρύθμιση.

Λιμάνι του Πειραιά

Πέντε μέτρα που θα αλλάξουν το τοπίο στην αγορά ακινήτων

Μέτρα ανάσας για την τόνωση της αγοράς ακινήτων φέρνει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου. Το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να "παγώσει" για όλο το 2019 την αναπροσαρμογή - αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

Εγκύκλιος για ΕΝΦΙΑ: Οι μειώσεις, πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Την ενεργοποίηση των ψηφισμένων μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ ενεργοποιεί εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίας Εσόδων που κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες από τον Γιώργο Πιτσιλή. Πώς μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ ανά κατηγορία, πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Ολομέλειας.

Μητσοτάκης: Ανακουφίζουμε τους Έλληνες - Αναγεννάται η μεσαία τάξη

Ο πρωθυπουργός απο το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, τόνισε οτι κανείς δεν εξαιρείται από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ με τις νέες ρυθμίσεις στις 120 δόσεις ευνοούνται εκατομμύρια νοικοκυριά, και επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

H ολομέλεια της Βουλής

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη διεύρυνση και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ώστε να μην μείνει κανένας εκτός, προβλέπει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένος κατά 30% για το 67% των φορολογούμενων

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατα τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, έδωσε παραδείγματα σε ο,τι αφορά τις μειώσεις στον φόρο ακινήτων ενώ χαρακτήρισε καινοτόμες τις αλλαγές για τις 120 δόσεις.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ξεκίνησε στη Βουλή η επεξεργασία του

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ξεκίνησε στη Βουλή η επεξεργασία του

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου που ρυθμίζει ΕΝΦΙΑ και οφειλές προς την Εφορία. Τροπολογία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία αρχείου

ΕΝΦΙΑ: Πώς και πόσο μειώνεται - Μικρότερος "λογαριασμός" για 1,77 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Μειώσεις ανάσα στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να διαπιστώσει το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων από τον Σεπτέμβριο, όταν θα αποσταλούν οι εκκαθαριστικά της εφορίας και θα ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου. Ποιοι θα δουν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Σπίτια στην Αθήνα - Στιγμιότυπο από την κορυφή του Λυκαβηττού

ΕΝΦΙΑ 2019: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή - Εγκύκλιος για τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια

Έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή και από τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ του 2019 για περίπου 1,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες με βάση περιουσιακά εισοδηματικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια - Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.

Αεροφωτογραφία, έναν χρόνο μετά τη φωτιά στο Μάτι

Αυτή είναι η ΠΝΠ για το Μάτι: Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, αποκατάσταση και ανάπλαση της περιοχής

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση για την απαλλαγή των πυρόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εγκαυματιών, την αποκατάσταση της περιοχής και τον καθαρισμό του επικίνδυνου οικοπέδου στον Νέο Βουτζά.

Στην είσοδο των γραφείων της Κουμουνδούρου

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Οι πέντε αλήθειες που αποκρύπτει η ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ

Όπως τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιλέγει να ελαφρύνει τις ιδιοκτησίες άνω του 1 εκατ. ευρώ που θα έχουν μειώσεις 10%, καθιστώντας πραγματικούς κερδισμένους από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ τις μεγάλες ιδιοκτησίες.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Πότε θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ 

Το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, την κατάργηση του ασύλου, τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την αυτοδιοίκηση, θα κατατεθεί την Τετάρτη και το πρώτο μίνι φορολογικό για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις μέσα στην εβδομάδα με διαδικασία κατεπείγοντος. Το briefing ξεκινά ο Πέτσας.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χρήστος Σταϊκούρας

Το φορολογικό νομοσχέδιο και ο γρίφος του 2020 για το αφορολόγητο

Θετικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η άμεση εκκίνηση των φοροελαφρύνσεων το 2019. Ποιες μειώσεις προγραμματίζονται για το 2020. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τον δημοσιονομικό χώρο και οι ενστάσεις των Θεσμών

Στιγμιότυπο από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης Μητσοτάκη - Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας

Προγραματικές: Οι ομιλίες των υπουργών - Σύγκρουση για οικονομία και Σκοπιανό

Η έκπληξη με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από εφέτος ήταν η κύρια είδηση της ομιλίας του πρωθυπουργού, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον κατηγορεί ότι δεν είπε κουβέντα για ασφαλιστικό- αφορολόγητο. Τη δεύτερη ημέρα των προγραμματικών ανοίγει ο Πιερρακάκης

Σπίτια στην Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα υπολογιστεί για το 2019 με βάση τις εξαγγελίες Μητσοτάκη - Παραδείγματα

Την κλιμακωτή μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτητών Ακινήτων με την πρώτη δόση της να υλοποιείται φέτος και πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο, εξήγγειλε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός, Κ.Μητσοτάκης, στο βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ 22% από εφέτος τον Αύγουστο

Οι μικρές ιδιοκτησίες θα δουν μειώσεις 30%. Διευρύνονται άμεσα τα κριτήρια για τις 120 δόσεις, στα 20 από 30 ευρώ η μηνιαία δόση, στο 3% από 5% το επιτόκιο. Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή. Ιδιωτικοποίηση δικτύων της ΔΕΗ, πώληση του 30% του Ελ.Βενιζέλος. "Ο,τι είπαμε θα το κάνουμε", τόνισε και μίλησε για επιστροφή στην κανονικότητα, όχι όμως στο παρελθόν.

Σπίτια στην Αθήνα

Πρώτα οι στόχοι, μετά η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Το οικονομικό επιτελείο στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκτός από διαβεβαιώσεις για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για φέτος, έβαλε και κάποιες "εγγυήσεις". Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε δύο φάσεις το φορολογικό - Στενή παρακολούθηση από τους θεσμούς

Σε ενδιάμεση λύση προσανατολίζεται πλέον η κυβέρνηση για το φορολογικό, θέλοντας να κάνει τις αλλαγές χωρίς να υπάρχουν εμπλοκές με τους θεσμούς. Το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ. Αναλυτικά τα μέτρα.

Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Ζαχαράκη: Το προβάρισμα κοστουμιών ας το αφήσουμε στους οίκους ραπτικής

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε θα είναι κυβέρνηση επετηρίδας, ούτε κυβέρνηση συσχετισμών, αλλά κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής και σχολίασε ότι το δίλημμα αυτοδυναμία ή νέες εκλογές το Δεκαπενταύγουστο το θέτει η πραγματικότητα