Γ. Καμίνης: Βελτιώνεται η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας

Γ. Καμίνης: Βελτιώνεται η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας
ICON

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσφύγων που κατασκηνώνουν το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Βικτωρίας, τονίζοντας πως παρατηρείται βελτίωση της εικόνας

Τη βελτίωση που έχει επέλθει στο κέντρο της Αθήνας, και κυρίως στην πλατεία Βικτωρίας, με τη μεταφορά προσφύγων και την προσωρινή φιλοξενία τους στο «Παλαί» του Γαλατσίου, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος δεν εφησυχάζει, αλλά συνεχίζει τις προσπάθειές του και τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις διεθνείς συμβάσεις. Όπως σημείωσε:

ADVERTISING

«η συνεργασία μας με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία είναι συνεχής και στενή. Δεν σταματάμε αυτήν την προσπάθεια και προετοιμαζόμαστε ώστε να συμβάλλουμε στον όσο το δυνατόν καλύτερο συνολικό συντονισμό στη διαχείριση της κρίσης. Δεν εφησυχάζουμε. Στόχος είναι να διασφαλίζεται η λειτουργία της πόλης και παράλληλα να μην υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων της. Με ικανοποίηση άκουσα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μουζάλα, να επιμένει σε αυτό που έχουμε συμφωνήσει, σύμφωνα με το οποίο η θέση των προσφύγων δεν πρέπει να είναι σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στα πάρκα και στις πλατείες της πόλης».

Πρόταση για συμβολή του υπουργείου Αμύνης κάνει ο Καμίνης

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε την πρότασή του, να διαθέσει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας χώρους, όπως πρώην στρατόπεδα, κατασκηνώσεις κ.ά. για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων. Επίσης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αποδοχή του αυτονόητου, όπως είπε, και από άλλους δημάρχους της Αττικής, «ότι δηλαδή δεν μπορείς να κοιτάς μόνο την αυλή του γείτονα. Tους βλέπουμε με χαρά να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια. Βλέπουμε να μοιράζονται μαζί με την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα το βάρος και την ευθύνη διαχείρισης ενός ζητήματος που υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ελθήνα Αγγελοπούλου, κάλεσε κι εκείνη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαθέσει χώρους γι' αυτό τον σκοπό και παρότρυνε να ενταθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία Αυτοδιοίκησης και συναρμόδιων υπουργείων στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κίνδυνο εγκλωβισμού προσφύγων στη χώρα μας βλέπει ο Νίκος Σοφιανός

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, υποστήριξε ότι το πρόβλημα παραμένει αφού συνεχίζουν καθημερινά να καταφθάνουν «καραβιές» με πρόσφυγες στον Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα. Επισήμανε ότι ο κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας είναι ακόμη μεγαλύτερος μετά και από την τελευταία απόφαση της ΕΕ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει πέντε κέντρα για τους πρόσφυγες (στον Πειραιά και σε τέσσερα νησιά), σκοπός των οποίων, όπως είπε, θα είναι να κλείσει η στρόφιγγα εισόδου στις άλλες χώρες της ΕΕ. Ο κ. Κωνσταντίνου ζήτησε να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο, ώστε να έχουν ασφαλή και οργανωμένη μετακίνηση οι πρόσφυγες.

Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης, προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, γιατί παραχώρησε, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χώρο στον Ελαιώνα για να δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιώργος Καμίνης, Μεταναστευτικό, Μετανάστες

24Media Network