Γ. Παπανδρέου: Κυβέρνηση με γνώμονα τα προβλήματα του λαού, όχι τις επιδιώξεις συμφερόντων

Γ. Παπανδρέου: Κυβέρνηση με γνώμονα τα προβλήματα του λαού, όχι τις επιδιώξεις συμφερόντων
Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου Eurokinissi

Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση αμφισβητώντας ευθέως την εικόνα που δίνει για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Με τα μελανότερα των χρωμάτων περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στο tempo24 ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το αν θα χρειαστούμε μια ή δύο εκλογικές αναμετρήσεις, σε μεγάλο βαθμό θα καθοριστεί από τη ψήφο των πολιτών, χωρίς να παραγνωρίζω βέβαια, και τον αν τα κόμματα θα κινηθούν βάζοντας μπροστά τη χώρα και το λαό ή τις κομματικές τους επιδιώξεις.

Σωστά ωστόσο, θέσατε το ζήτημα που έχει αξία, αυτό του χαρακτήρα της κυβέρνησης. Γιατί στη δημοκρατία, αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε από τις πρώτες, είτε από τις δεύτερες εκλογές, θα υπάρξει μια κυβέρνηση.

Η επιλογή μας, λοιπόν, δεν αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά το ποια κυβέρνηση. Με ποια κατεύθυνση. Με ποιο πρόγραμμα. Με ποιες προτεραιότητες. Και το κυριότερο, ποιον θα υπηρετεί. Το δημόσιο συμφέρον, τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της χώρας ή τις επιδιώξεις συμφερόντων και κατεστημένων, όπως συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση; Με το ερώτημά σας, μου δίνετε τη δυνατότητα να σας πω ότι, η απάντηση σε αυτό το ζήτημα, ουσιαστικά παραπέμπει και στο διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Και πρέπει να προσεγγίσουμε το διακύβευμα των εκλογών, όχι κατά πώς βολεύει τον καθέναν, αλλά με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα του λαού και τις μεγάλες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα, στο σύνθετο και δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον. Μια προσεκτική ματιά αρκεί για να καταγράψει την δραματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι Έλληνες σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Τα δημοσιονομικά δεδομένα, δεν έχουν σχέση έχουν με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Και το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος, παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση. Το ισοζύγιο πληρωμών εμφανίζει εικόνα ανάλογη του 2009. Μάλιστα, ενώ οι εξαγωγές μας έχουν αυξηθεί κατά πολύ, εντούτοις το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μεγαλώνει με δραματικούς ρυθμούς.

Δηλαδή, η οικονομία, παρά τα χρήματα που έχουν διατεθεί και τις θυσίες των Ελλήνων, όχι μόνο δεν έχει κάνει ουσιαστικά βήματα στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, αλλά πολύ περισσότερο, δεν έχει βρει το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, γιατί δεν έχουν γίνει οι ζωτικής σημασίας προσαρμογές και επενδύσεις. Ο λόγος είναι, ότι κυριαρχεί ακόμη η πελατειακή αντίληψη για την χρήση των πόρων του Ελληνικού λαού και υπονομεύονται βασικοί θεσμοί σταθερότητας, στην οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς, την κοινωνία”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα