Γαλάζιο σκληρό ροκ κατά Παπαγγελόπουλου

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ποιες εισηγήσεις δέχεται ο Μητσοτάκης και από ποιους. Τι λένε οι καραμανλικοί για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή

Στο στόχαστρο της ΝΔ έχει τεθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καθώς ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς θεωρείται ο «εκτελεστικός βραχίονας» του Αλέξη Τσίπρα στους –σύμφωνα με τη Συγγρού- σχεδιασμούς του για την χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

Μάλιστα η κεντρική γραμμή της Συγγρού είναι να κάνει διάκριση στη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο κύκλων της ΝΔ, μετά και την χτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της βουλή, σύμφωνα με το οποίο «από τις απαντήσεις του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ήδη αποδειχθεί το οργανωμένο σχέδιο του κ. Τσίπρα για την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, το οποίο εκτελεί πιστά ο κ. Παπαγγελόπουλος και παρακολουθεί άβουλος ο κ. Παρασκευόπουλος».  

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Παπαγγελόπουλο για «εκκωφαντική σιωπή» κατά την παρουσία του στην κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και αναμένεται να κρατήσει ψηλά το θέμα και το επόμενο διάστημα. Μάλιστα ορισμένα στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν να σκληρύνει και άλλο τη στάση της η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών για να απαντηθεί το ερώτημα που έθεσαν προς τον κ. Παπαγγελόπουλο «για το αν έχει συναντηθεί ή συνομιλήσει και με άλλους δικαστικούς λειτουργούς (σ.σ. εκτός της κ. Τσατάνη) για συγκεκριμένες δικαστικές υποθέσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή είχε θέσει για πρώτη φορά ασυμβίβαστο για τη θέση του υπουργού λόγω της προηγούμενης ιδιότητας του κ. Παπαγγελόπουλου ως διοικητή της ΕΥΠ.

Μάλιστα η θητεία του κ. Παπαγγελόπουλου στη θέση αυτή επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή δίνει και μια χροιά εσωκομματικής διάστασης στη στάση της ηγεσίας της ΝΔ. Πάντως από το καραμανλικό στρατόπεδο δεν δείχνουν να έχουν διάθεση να εμπλακούν, πολύ δε περισσότερο να στηρίξουν τον αναπληρωτή υπουργό του Αλέξη Τσίπρα. Από την άλλη θεωρούν ότι η ΝΔ δεν θα πρέπει να ακολουθήσει την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού και να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση που παίρνει τα χαρακτηριστικά της λασπομαχίας.

Από τη Συγγρού έχουν επιλέξει να μην επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να κυριαρχήσει στο πεδίο της αντιπαράθεσης για θέματα δικαιοσύνης, διαφθοράς, διαπλοκής και διαφάνειας καθώς εκτιμούν ότι είναι το «τελευταίο οχυρό του κ. Τσίπρα» για να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ. Είναι ενδεικτική η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη και την άρνηση της πλειοψηφίας να άρει την ασυλία του για οικονομική υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης.  «Τη μια μέρα κραδαίνουν την “πύρινη ρομφαία” της διαφάνειας και την άλλη τη σβήνουν. Το έπραξαν δύο φορές για τον κ. Σταθάκη» λένε στη ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπαγγελόπουλος: Μνημείο υποκρισίας οι ισχυρισμοί της Τσατάνη

Απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης για υποτιθέμενα 'ρήγματα'

SHARE:

24Media Network