ΓΕΕΘΑ: Από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων διέρρευσαν τα απόρρητα έγγραφα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ. (EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. (EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Πρόκειται για τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος και αφορούν την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων διέρρευσαν τα απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, και αφορούν την πώληση αμυντικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς τη Σαουδική Αραβία. Αυτό ανακοίνωσε επισήμως το ΓΕΕΘΑ που διενήργησε ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια διαρροής των διαβαθμισμένων εγγράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

"Γνωρίζεται ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), διαπιστώθηκε ότι τα δύο (2) διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η σχετική διαδικασία διερεύνησης της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοτζιάς για απόρρητα έγγραφα: Υπόνοιες για κομματικές φιλοδοξίες ή χρηματισμό

Σπυράκη: Υποκρισία οι αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση της συμφωνίας με τη Σ.Αραβία

Καμμένος: ΕΔΕ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων

SHARE:

24Media Network