Γεννηματά: Η στρατηγική μας δεν αλλάζει, ας το καταλάβουν όλοι

Γεννηματά: Η στρατηγική μας δεν αλλάζει, ας το καταλάβουν όλοι
Η Φώφη Γεννηματά στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όσο και στο εσωτερικό της κεντροαριστεράς, έστειλε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ κατά την πρώτη συνεδρίαση της ΕΓ. Με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου, το ΚΙΝΑΛ συνεχίζει στην αυτόνομη πορεία. Άνοιγμα στο Ποτάμι

“Οι κεντρικές επιλογές, η στρατηγική μας έχει επικεντρωθεί από το Συνέδριό μας και δεν αλλάζει. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι”, τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα, εκτός και εντός Κινήματος.

Το μήνυμα αφορά στη συνέχιση της αυτόνομης πορείας, όπως είχε αποφασίσει το συνέδριο, καθώς και τη στρατηγική σε μία σειρά θεμάτων όπως η συνταγματική αναθεώρηση, ο ρόλος της κεντροαριστεράς και οι συμμαχίες της, ποιοι θα είναι οι κοινωνικοί της σύμμαχοι. Αποδέκτες του μηνύματος είναι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, καθώς και στελέχη του ίδιου του χώρου όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Δεν μας διακατέχει κανένας φόβος ή δισταγμός, επειδή υα πουν ότι η μια πρωτοβουλία είναι «πιο κοντά στον έναν» ή η άλλη «πιο κοντά στον άλλον».

Όμως δεν θα μείνουμε «στήλη άλατος» αρκούμενοι στο να κρίνουμε τις πρωτοβουλίες των άλλων.

Ούτε ακολουθούμε πολιτική «ίσων αποστάσεων με το υποδεκάμετρο», που οδηγεί σε αδράνεια. Ας αποφασίσουν οι άλλοι πως στέκονται απέναντι μας. Εμείς δίνουμε το δικό μας στίγμα στις εξελίξεις”, ανέφερε εξάλλου η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

“Θα αναμετρηθούμε με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε όλα τα «μέτωπα».

Θα αναδείξουμε για παράδειγμα το τι σημαίνει για τον Ελληνικό λαό και την Ελληνική Οικονομία, το «υπερπλεόνασμα» που έφερε η εξόντωση των μικρομεσαίων και των ελληνικών νοικοκυριών”, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Θα αναμετρηθούμε με αυτές τις συντηρητικές και βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές, όπως και με εκείνες που διακηρύσσει η Νέα Δημοκρατία που στηρίζονται στις ίδιες συνταγές.”

Προτεραιότητα για το ΚΙΝΑΛ αποτελεί η ολοκλήρωση της οργανωτικής δομής και για αυτό η ΕΓ έδωσερ στίγμα εξωστρέφειας με ένα σαφές και σφιχτό χρονοδιάγραμμα.

“Η περίοδος της ομφαλοσκόπησης,  της ενασχόλησης με τα εσωτερικά ζητήματα της συγκρότησής μας, τελείωσε οριστικά.

Βγαίνουμε στον κόσμο, συνομιλούμε με τους φορείς, ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους πολίτες”, τόνισε η κ.Γεννηματά και δήλωσε προσωπικά αποφασισμένη να προωτοστατήσει σε αυτή την καθοριστική προσπάθεια.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και η Επιτροπή για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

“Θέτουμε τον χώρο μας σε εκλογική ετοιμότητα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον κατήφορο της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, την καθημερινή εικόνα μιας Κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή”, υπογράμμισε η κ.Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προχώρησε στο άνοιγμα στο Ποτάμι, όπως είχε γράψει το News 24/7, προτείνοντας για τη θέση του γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας το Δημήτρη Τσιόδρα.

Ο νέος γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης παρουσιάσε αναλυτικά πρόγραμμα εξόρμησης για τη συγκρότηση νομαρχιακών επιτροπών και την προώθηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εκλογή των συντονιστικών των Δημοτικών οργανώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα