Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θέλουν πλήρη έρευνα στο χώρο της Υγείας

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θέλουν πλήρη έρευνα στο χώρο της Υγείας
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, κατά την τιμολόγηση φαρμάκων, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) eurokinissi

Χαρακτήρισε αστείο τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Πρότεινε νομικές ενέργειες κατά της Novartis. Ζήτησε να μην υπάρξει αδράνεια στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση τους στη διερεύνηση των υποθέσεων στο χώρο του φαρμάκου άσκησε η επικεφαλής της ΔΗ. ΣΥ Φώφη Γεννηματά προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι το κόμμα της θα διαχωρίσει και στην ψηφοφορία τη θέση της από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ εξήγησε ότι το κόμμα της στηρίζει μόνο το πρώτο σκέλος της πρότασης της ΝΔ για Προανακριτική που βασίζεται σε καταγγελίες τριών βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ (Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλη Κεγκέρογλου) κατά των υπουργών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το 2015 και μετά. «Η καταγγελία μας ήταν επώνυμη» είπε η κυρία Γεννηματά και κατηγόρησε στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό ότι με τις αποφάσεις τους ευνόησαν τις φαρμακοβιομηχανίες. Άφησε, ουσιαστικά, δηλαδή να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει το δεύτερο σκέλος που βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση για το κλίμα σκανδαλολογίας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θέλει διαφάνεια α λα καρτ» είπε και ταυτόχρονα καταλόγισε στη ΝΔ ότι έχει «επιλεκτική μνήμη». «Βιώνουμε κλίμα σκανδαλολογίας με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και η ΝΔ έχει παγιδευτεί στη λογική της ρεβάνς» είπε η κυρία Γεννηματά.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι θέλει να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους με στημένες κατηγορίες, επιλεκτικές διώξεις και συκοφαντίες. «Εμείς με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα» διεμήνυσε η Φώφη Γεννηματά. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναζητά την πολιτική σωτηρία μέσα από πόλωση και διχασμό. «Ανοίγετε μόνο μέτωπα αλλά δεν σας βγαίνει τίποτα» κατηγόρησε την κυβέρνηση και της καταλόγισε ότι «βυθίζεται στη λάσπη που δημιούργησε η ίδια». Χαρακτήρισε δε fake την προκαταρκτική για το σκάνδαλο Novartis και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να την κλείσει «άρον – άρον».

Δεν επιτρέπεται αδράνεια για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Η κυρία Γεννηματά έψεξε όμως την κυβέρνηση και για την επιθετικότητα της Τουρκίας. «Με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών αμφισβητούν την εθνική μας αξιοπρέπεια» είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η Τουρκία να χρησιμοποιεί το περιστατικό ως μέσο πίεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα