Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης απέναντι από την κοινωνία

Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on May 14, 2016 /     ,  , ,  14 , 2016
Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on May 14, 2016 / , , , 14 , 2016 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Αποστάσεις και από τον πρωθυπουργό και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας για την κεντροαριστερά το ρόλο της δύναμης που θα εκφράσει μία νέα αναπτυξιακή συμμαχία

Επίθεση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την ομιλία του πρώτου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνέντευξη τύπου του δεύτερου στη ΔΕΘ.

H  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε έτσι αποστάσεις και από τα δύο μεγάλα κόμματα, διεκδικώντας για την κεντροαριστερά το ρόλο της δύναμης που θα εκφράσει μία νέα αναπτυξιακή συμμαχία.

Ειδικότερα η κ.Γεννηματά έκανε την εξής δήλωση:

"Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το γνωστό υποκριτικό εαυτό του. «Έκλαιγε» δήθεν για τους φτωχούς, που ο ίδιος οδηγεί σε πλήρη φτωχοποίηση και αδιέξοδο. Παρίστανε τον διώκτη της διαπλοκής αυτός που την κρύβει στον κόρφο του. Έκρυψε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε τις προάλλες στη ΔΕΘ. Μίλησε για Δημοκρατία, ενώ επιχειρεί καθημερινά να στήσει καθεστώς, με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς, στα ΜΜΕ, στις Τράπεζες.

Ο κ Μητσοτάκης έσπευσε να αλλάξει ρόλους με τον κ. Τσίπρα στις υποσχέσεις. Δεν έκρυψε βέβαια τη δίκη του πολιτική ατζέντα. Πολιτική της Δεξιάς, συντηρητική, στηριγμένη μόνο στην αγορά. Ξέχασε παντελώς  την κοινωνία. Έλλειψε το ενδιαφέρον για τον κόσμο της εργασίας, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους. Δεν μας εκπλήσσει, αυτή είναι η ελληνική Δεξιά.

Μόνο με  αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  μπορεί να συγκροτηθεί η ισχυρή  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κράτους-αγοράς-κοινωνίας που χρειάζεται η χώρα για να ξεκολλήσει από το τέλμα της ύφεσης και να βγει από την κρίση.

Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά
SHARE:

24Media Network