Γεωργιάδης για Πάγκαλο: Η φράση του θα ήταν τέλεια, αν έλεγε "μαζί τα φάγαμε, αλλά όχι το ίδιο"

Ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης στην συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης στην συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για την περίφημη δήλωση Πάγκαλου και το κόστος εξυγίανσης των ταμείων

Τη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου "όλοι μαζί τα φάγαμε" σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Υγείας είπε πως "η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου θα ήταν τέλεια και πιο ακριβής, αν έλεγε 'όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά όχι το ίδιο".

'Ήταν η μεγαλύτερη ever συγκέντρωση, ίσως παγκοσμίως, με ένα σύνθημα: ‘Θέλουμε να τα φαμε όλα τώρα’, τα φάγαμε όλα τώρα, και το 2010 είχαν χρεοκοπήσει τα ταμεία όπως είχε πει η επιτροπή Σπράου και Γιαννίτση, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε, "το 2000 η επιτροπή Σπράου έκανε αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα. Τόνισε ότι τα ταμεία λειτουργούσαν με αναλογία 4 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο, το 2000 είχαμε 1,8 εργαζόμενος προς 1 συνταξιούχο. Η επιτροπή πρότεινε να κάνουμε μικρές περικοπές γιατί σε 10 χρόνια δεν θα έχουμε συνταξεις".

"Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πάρει απο τον κρατικό προϋπολογισμό 178 δισεκ. ευρώ, το PSI κόστισε 12 δισεκ. ευρώ στα ταμεία. Αν δεν γινόταν το PSI δεν θα υπήρχαν καθόλου ασφαλιστικά ταμεία. Στη χώρα κάναμε άπαντες από το μεγαλύτερο ώς το μικρότερο και από τον μικρότερο ώς τον μεγαλύτερο, σπατάλη και διαφθορά και με την υποστήριξη του λαού", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network