Γεωργιάδης: “Σε καλύτερη κατάσταση το υπουργείο Υγείας σε σχέση με το 2013”

Διαβάζεται σε 3'
Γεωργιάδης: “Σε καλύτερη κατάσταση το υπουργείο Υγείας σε σχέση με το 2013”
Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νέο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή του υπουργείου Υγείας από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιστρέφει μετά από 10 χρόνια.

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όπως ανέφερε ο νέος υπουργός Άδωνις Γεωργίαδης απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «θα συνεχίσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχετε ξεκινήσει και θα τις συνεχίσουμε με προσήλωση στον σκοπό που παραμένει ένας και κοινός: να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας που τις έχουν απόλυτη ανάγκη και είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να τις παρέχουμε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιστρέφει μετά από 10 χρόνια «στον δικό του χώρο», όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι μπορεί να έμεινε «μόλις 1 χρόνο εδώ αλλά ένιωσε σαν να ήταν 5 ολόκληρα χρόνια». Πρόσθεσε μάλιστα ότι παραλαμβάνει ένα υπουργείο που σήμερα είναι σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτή που ήταν τότε. «Εχω πλήρη συναίσθηση ότι αυτό δεν είναι ένα εύκολο υπουργείο» κάνοντας λόγο για δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, ανάμεσα σε αυτές η διαχείριση των clawback και rebate στη φαρμακευτική πολιτική.

Ο υπουργός αναφέρθηκε μάλιστα και στην υπόθεση Novartis τονίζοντας ότι η οικογένειά του ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα, ενώ προέτρεψε του υπουργούς αντί να συκοφαντούν να ασχολούνται με σοβαρά θέματα.

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νέο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Παραδίδοντας στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε με θερμά λόγια για αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον άξιο πολιτικό. «Μας συνδέει αγάπη, φιλία και συναδελφικότητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «η υγεία περνάει σε πολύ καλά χέρια, σε έναν άξιο πολιτικό». Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε απολογισμό του έργου του, λέγοντας πως στόχος όλων ήταν η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τον ασθενή.

Είχαμε μια δημιουργική, παραγωγική και οραματική περίοδο, μια περίοδο που από τη μία πλευρά προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το ΕΣΥ με απολύτως διακριτικό τρόπο, ώστε να αποφύγουμε τις κρίσεις, είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε : «Έξι μήνες με κόπο, αλλά πολλή αγάπη για τους ανθρώπους της υγείας, εργαστήκαμε σκληρά για να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, να τρέξουν τα προγράμματα ψηφιοποίησης, να ελαχιστοποιήσουμε τις ελλείψεις των φαρμάκων».

Αναφέρθηκε τέλος αναλυτικά στις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν, όπως ο τρόπος τοποθέτησης των διοικητών, η πρόσληψη γιατρών σε τρεις μήνες, η ψηφιοποίηση της υγείας, η αποστολή φαρμάκων Υψηλού κόστους στους ασθενείς, η ίδρυση των μονάδων εγκεφαλικών και κέντρων τραύματος

Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών κατά της covid-19 και γρίπης λέγοντας ότι η πανδημία είναι εδώ. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, «η δουλειά ξεκινάει από αύριο».

«Έρχομαι με πολύ μεγάλο κέφι στο Υπουργείο Υγείας, είναι σα να επιστρέφω στο φυσικό μου περιβάλλον. Έχει πολύ μεγάλη ανθρωπιά αυτό το Υπουργείο, πολύ μεγάλη ευαισθησία, διαχείριση του ανθρώπινου πόνου» κατέληξε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους το υπηρετούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα