Γεραπετρίτης: Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν στο Γράμμο, αλλά… δεν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν στο Γράμμο, αλλά… δεν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση
O Yπουργός Επικρατείας, Γεώργιος Γεραπετρίτης. Εurokinissi

Τι απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλυψε και την παρουσία του βουλευτή Καστοριάς, Ζήση Τσικαλάγια

Η διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού, μετείχε στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στο Γράμμο-Βίτσι δίχως όμως να εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τσικαλάδια. Την απάντηση αυτή έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας εγγράφως στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε για το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας «σε αυτές τις εκδηλώσεις παρίσταντο τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές, χωρίς να εκπροσωπούν κόμμα, τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί σχετικό ζήτημα. Ο Βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς και η κα Μαρία Αντωνίου, πρώην Βουλευτής Καστοριάς και νυν Διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού αντιστοίχως, δεν παρίστανται στο εν λόγω μνημόσυνο, με τη βουλευτική και κομματική τους ιδιότητα, ούτε εκπροσωπούν τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, αλλά παρίστανται ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών, λαμβανομένου υπόψη και του στενού κύκλου της τοπικής κοινωνίας».

Επίσης ανέφερε ότι «στο θρησκευτικό μνημόσυνο των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτικών, το οποίο διοργανώνεται, επί πολλά έτη, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στην περιοχή Βίτσι της Π.Ε. Καστοριάς, συμμετέχουν οι συγγενείς και οι φίλοι των νεκρών, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε άλλες εκδηλώσεις».

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα αυτό είχε αναδειχθεί και κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης στην Βουλή, μεταξύ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη. Αυτή που μετά από παρέμβαση του Νίκου Δένδια οδήγησε στην διαγραφή Μπογδάνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα