Γεραπετρίτης για τα σχολεία: “Θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες”

Γεραπετρίτης για τα σχολεία: “Θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες”
Κλειστό σχολείο EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Για συγκεκριμένο και επεξεργασμένο σχέδιο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού και τόνισε ότι η χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί.

“Η 3η λυκείου θα προταχθεί λόγω εξετάσεων”, είπε ο υπουργός και τόνισε πως ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο, ενώ συμπλήρωσε πως “είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές“.

“Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή για επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα”, ανέφερε ο υπουργός.

Όπως είπε, σε πρώτη φάση ανοίγουν ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία, από 27 Απριλίου, ενώ από 4 Μαΐου θα έχουμε σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα τόνισε πως η φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων, θα διαρκέσει ένα δίμηνο, δηλαδή τους μήνες του Μαΐου και Ιουνίου.

“Ο τουρισμός θα ξεκινήσει από Ιούνιο”, συμπλήρωσε “για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας”.

Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το καλοκαίρι, κατέληξε ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα