Γερμανία: "Ιστορική επιτυχία η Συμφωνία των Πρεσπών" σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ

Υφυπουργός Εξωτερικών Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ
Υφυπουργός Εξωτερικών Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ TWITTER (MIRO_SPD)

"Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ. Ενώ διευκρίνισε πως δεν επιθυμεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η "Συμφωνία των Πρεσπών" είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» της Ελλάδας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, τονίζοντας την πεποίθησή του ότι θα την σεβαστεί και οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.

«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή. Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική "άγκυρα" σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Ροτ διευκρίνισε πάντως ότι εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την ελπίδα του, αλλά δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου και το εκλογικό αποτέλεσμα.

ADVERTISING
Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Γερμανία
SHARE:

24Media Network