Γεροντόπουλος: "Η Ελλάδα θέτει πάντοτε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων"

ΑΘΗΝΑ-Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ορκίσθηκε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 ,ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ορκίσθηκε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 ,ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Γεροντόπουλος για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών

«Ως Έλληνες δεν απεμπολούμε τίποτε, από όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν. Με οδηγό την ιστορία μας και με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο τα διεκδικούμε» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών 'Ακης Γεροντόπουλος για το ζήτημα της διεκδικήσης των γερμανικών οφειλών, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κάλεσε τον παριστάμενο υφυπουργό να ξεκαθαρίσει αν η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει το θέμα αυτό ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίν Γκάουκ, στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα θέτει πάντοτε αυτό το θέμα σε όλες τις διμερείς συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση και θα εξακολουθεί να το θέτει» ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος και πρόσθεσε: «η εκκρεμότητα υφίσταται και διατηρούμε πάντοτε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή του».

«Θέλουμε πραγματικά αυτό το θέμα να το κερδίσουμε και να πάρουμε αυτά τα οποία μας οφείλουν. Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων της» είπε ακόμη ο υφυπουργός Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκάουγκ στον Παπούλια: "Ήρθα να δείξω αλληλεγγύη στην Ελλάδα. Στα 15 μου έμαθα αρχαία ελληνικά"

SHARE:

24Media Network