Γεροβασίλη: Η ΝΔ δεν μπορεί να απεμπλακεί από την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος

Γεροβασίλη: Η ΝΔ δεν μπορεί να απεμπλακεί από την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Για τελείως διαφορετική αντίληψη διακυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο στο Ραδιόφωνο 24/7 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατηγορώντας την ΝΔ ότι επιθυμεί "επιστροφή στο παλιό".

Τελείως διαφορετική είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια διοίκηση απ’ αυτήν που έχει η ΝΔ, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή.

“Εμείς πιστεύουμε στη συνέχεια του κράτους και στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Η ΝΔ θέλει κομματικά στελέχη από το μητρώο στελεχών της στη δημόσια διοίκηση και το υποστηρίζει ευθαρσώς στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα [τα στελέχη της ΝΔ] βαφτίζουν την κομματική διαδρομή στην Αριστερά ανικανότητα, ενώ την διαδρομή στη δεξιά, αριστεία. Αυτό θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και αυτό με φοβίζει περισσότερο από όλα”, υπογράμμισε η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε επίσης με έμφαση ότι “η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κράτος. Η ΝΔ επιθυμεί επιστροφή στο παλιό. Το κράτος δεν ανήκει ούτε στη ΝΔ ούτε σε κανέναν. Το κράτος και η εξουσία ανήκει μόνο στον ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του”, σημείωσε. Αναφερόμενη στη διοικητική μεταρρύθμιση είπε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα αυτό “έχει αναγνωριστεί από διεθνείς θεσμούς, όπως αποτυπώθηκε άλλωστε και στην τελευταία έκθεση του ΟΗΕ”.

Η υπουργός έκανε λόγο για “νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου” αναφορικά με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΝΔ, σχετικά με τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων. Και αυτό συνέβη, είπε, όταν “η διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων έχει γίνει με όλα τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας. Αυτό δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν -ούτε από τους Θεσμούς- και γι’ αυτό άλλωστε προσπαθούν να την ακυρώσουν”.

Τέλος η κ. Γεροβασίλη προσέθεσε: “Στην ΝΔ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν και να αποδομήσουν την διοικητική μεταρρύθμιση που υλοποιείται από αυτή την κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι δεν αντέχουν άλλο εκτός εξουσίας ενώ δεν μπορούν να απεμπλακούν από την, διαχρονικά, ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για το κράτος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα