ΓΓΕΕ: Ο αριθμός των αδειών δεν αλλάζει

Τηλεκοντρόλ 
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Τηλεκοντρόλ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Απάντηση σε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν την ανάρτηση στη Διαύγεια της τελικής πράξης για την παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας ως αλλαγή στα μισά του διαγωνισμού έδωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας έχει καθοριστεί σε τέσσερις και αυτό δεν αλλάζει, πολλώ δεν μάλλον εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας, ξεκαθάρισε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απαντώντας σε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν την ανάρτηση στη Διαύγεια της τελικής πράξης για την παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας ως αλλαγή στα μισά του διαγωνισμού.

"Είναι πια σύνηθες, κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών. Τελευταία αφορμή, η παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πόσο και πόσο μελάνι δεν χύθηκε για να εξηγηθεί ότι τον Φεβρουάριο έγινε η παραλαβή της προπαρασκευαστικής εμπειρογνωμοσύνης (με κεφαλαία γράμματα στο τεύχος που μοιράστηκε στους βουλευτές)", αναφέρει η ΓΓΕΕ σε ανακοίνωση της.

"Ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η «τελική πράξη».

Ας μην επιχαίρουν λοιπόν, όσοι βλέπουν τη λέξη διαγωνισμός σε δημόσια έγγραφα: πρόκειται για την νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της", συνεχίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας:

"Ας σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας."

SHARE:

24Media Network