Καταγγέλουν σκοπιμότητες

Καταγγέλουν σκοπιμότητες
A??????? ????????????On?S?`cS?`????? ???A?S ???????EM? ??/ ??S ????(EUROKINISSI/ EM????I???) Eurokinissi

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις από όσους παραπέμπονται για ευθύνες στην προανακριτική. Ο Κ.Σημίτης καταλογίζει ψεύδη στη ΝΔ, ο Χρήστος Βερελής υποστηρίζει ότι έμειναν ανέπαφα τα κομματικά ταμεία και ο Γιάννης Παπαθανασίου, ότι γελοιοποιήθηκε η διαδικασία. Ακόμη και χωρίς Σημίτη, να ερευνηθούν οι γαλάζιοι λέει η ΝΔ

Εντυπώσεις με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία και αδιέξοδα αντί λύσεων καταλογίζει στη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης με ανακοίνωσή του μετά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή.

Ανέφερε ως παράδειγμα τις υποτιθέμενες συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο που δεν έγιναν ποτέ, και καταλογίζει στη ΝΔ ότι αποσιώπησε τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4I για βελτίωση του τιμήματος.

Αναφορικά με τις προγραμματικές συμφωνίες που επικαλείται η ΝΔ, ο Κ.Σημίτης της αποδίδει σε παραπλάνηση καθώς όπως λέει αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας, την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων, χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις.

Η χώρα, καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωσή του, βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις.

Να μας ελέγξετε, ασχέτως Σημίτη, λέει η ΝΔ

Η ΝΔ από την πλευράς της, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απαντά ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα Τσουκάτου και πως το θέμα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ δεν συναινέσει στην παραπομπή Σημίτη στην προανακριτική, η αξιωματική αντιπολίτευση δέχεται να ελεγχθούν όλα τα γαλάζια στελέχη που πρότειναν οι βουλευτές στην επιτροπή.

Άθλια και αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Για κομματικές σκοπιμότητες μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, για την πρόθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να τον παραπέμψουν σε προανακριτική για την απομάκρυνση του Γ.Ζορμπά από τη θέση του επικεφαλής της Αρχής για το βρώμικο χρήμα.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η αλλαγές στη σύσταση της Αρχής έγιναν πολύ πριν γίνει υπουργός, καθώς και ότι δεν χειρίστηκε ποτέ καμμία από τις επίμαχες συμβάσεις που αφορούσαν την Siemens:

“Πρόκειται για μια απόφαση πέραν κάθε λογικής, η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διαφάνειας, αλλά γελοιοποιεί το σύνολο της διαδικασίας” καταλήγει ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Κυνισμός και σκοπιμότητες, για Βερελή

Σκοπιμόπτητα που έγκειται στο γεγονός ότι από το 2008 είχε επισημάνει την άθλια κατάσταση της οικονομίας και είχε ζητήσει υπουργό Οικονομικών κοινής αποδοχής, αποδίδει στην πρόταση παραπομπής του ο Χρήστος Βερελής, ο οποίος ανέφερε σε έντονο τόνο, ότι έμειναν ανέπαφα τα κομματικά ταμεία.

Υποστηρίζει ότι δεν προσυπέγραψε καμία σύμβαση με τη siemens στον ΟΣΕ και τον ΟΤΕ, αλλά αντίθετα προσπάθησε να αποτρέψει ζημιές του Δημοσίου, προτείνονας έγκαιρα να κηρυχθεί έκπτωτη η σύμβαση με την εταιρία.

Δηλώνει επίσης, ότι όλα έγιναν σε μία κυνική ατμόσφαιρα σκοπιμοτήτων, έμμεσα δηλαδή πιστώνει στο ΠΑΣΟΚ ότι τον παρέπεμψε γιατί δεν είναι αρεστός, ούτε στο σύστημα.

Με το ζόρι ένοχος

Με σνακοίνωσή του και ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι ποτέ δεν παρέλαβε, δεν επικύρωσε και δεν κατάρτισε καμία σύμβαση με τη Siemens στη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και άφησε αιχμές για τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, ότι προσπαθεί να τον εντάξει με το ζόρι στο κάδρο των ευθυνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα