Γιαννάκου: Χωρίς ανάπτυξη, οι Έλληνες θα πεθάνουν

Γιαννάκου: Χωρίς ανάπτυξη, οι Έλληνες θα πεθάνουν

Διαβάστε τί δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου από το Βήμα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Ελλάδα

Έμφαση σε πρωτοβουλίες για ανάπτυξη που είναι σημαντικές για την Ελλάδα διεμήνυσε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών Μαριέττα Γιαννάκου , μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προετοιμασία του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ίδια τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι τα μέτρα θα τηρηθούν, ωστόσο όπως σημείωσε "πρέπει να γίνουν και άλλες δράσεις παράλληλα.

Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννάκου, επεσήμανε ότι " Το Εαρινό Συμβούλιο ως θεσμός αφορά στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση. Πρέπει όμως να κάνουμε ως Ευρωπαίοι και την αυτοκριτική μας καθώς σήμερα υπάρχουν 23 εκατομμύρια ανέργων στην Ευρώπη".

Στη συνέχεια, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ αναφέρθηκε στο αυστηρό πρόγραμμα που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα και διαβεβαίωσε τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνημένα.

Η κα. Γιαννάκου ευχαρίστησε τους εταίρους μας για τη σημαντική βοήθεια τόνισε όμως " θέλω να σημειώσω ότι το λεκτικό των ηγετών της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι προσβλητικό προς τους λαούς. Ιδιαίτερα απευθύνομαι προς τη γερμανική πλευρά που έχει την ιστορία και τη δυνατότητα να αντιληφθεί για τι μιλώ. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε προσβλητικά, καθώς είμαστε εταίροι και στις δυσκολίες πρέπει να βοηθηθούν εκείνοι που υποφέρουν".

Η κα. Γιαννάκου ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας πως πρέπει στο πρόγραμμα της Ελλάδος να συμπεριληφθούν οπωσδήποτε μέτρα ανάπτυξης και να υπάρξει η αναγκαία στήριξη και πίστη από όλους τους εταίρους μας, διότι διαφορετικά θα πεθάνουν όχι μόνο οι ελπίδες αλλά και οι Έλληνες.

   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Κούρεμα χρέους σημαίνει απόλυτη επιτήρηση"

"Αυτοκτονούμε πνευματικά ως χώρα"

SHARE:

24Media Network