Γιατί 38 βουλευτές της Ν.Δ απειλούν με καταψήφιση του αντιρατσιστικού

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
(EUROKINISSI)
Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η επιστολή των 38 βουλευτών της ΝΔ σε Σαμαρά προκειμένου να συμπεριληφθεί στον αντιρατσιστικό αναφορά στη γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να προστεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναφορά στην άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ) ως αδίκημα.

Της Βίκυς Σαμαρά

Όπως είχε γράψει το news247.gr, το γεγονός ότι στον αντιρατσιστικό, ο οποίος θα εισαχθεί προς ψήφιση στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 και 27 Αυγούστου, γινόταν αναφορά μόνο στην άρνηση του εβραϊκού Ολοκαυτώματος, αναζωπύρωσε τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, κυρίως μεταξύ των εκλεγόμενων στη Βόρειο Ελλάδα και περιφέρειες με ισχυρή παρουσία προσφυγικού στοιχείου.

Οι 38 βουλευτές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πολλοί καραμανλικοί αλλά εκπροσωπούν όλες τις γαλάζιες φυλές, απειλούν εμμέσως πλην σαφώς με καταψήφιση του αντιρατσιστικού, εφόσον δεν συμπεριληφθεί σε αυτό διάταξη για τις γενοκτονίες των Μικρασιατών και Ποντίων, καθώς αναφέρουν ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής και την αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, η οποία την έχει αναγνωρίσει.

Ολόκληρη η επιστολή των 38 βουλευτών έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.

Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.

Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος.

Με τιμή

1) Αναστασιάδης Σάββας - Β´ Θεσσαλονίκης

2) Στυλιανίδης Ευρυπίδης - Ροδόπης

3) Παπαδόπουλος Μιχάλης - Κοζάνης

4) Κωνσταντινίδης Ευστάθιος - Φλωρίνης

5) Τζαμτζής Ιορδάνης - Πέλλας

6) Λυκουρέντζος Ανδρέας - Αρκαδίας

7) Βλάχος Γεώργιος - Ν. Αττικής

8) Κοντός Αλέξανδρος - Ξάνθης

9) Τσιάρας Κωνσταντίνος  - Καρδίτσης

10) Χαρακόπουλος Μάξιμος - Λαρίσης

11) Τζαβάρας Κωνσταντίνος - Ηλείας

12) Τσαβδαρίδης Λάζαρος - Ημαθίας

13) Μιχελάκης Ιωάννης – Επικρατείας

14) Κουτσούμπας Ανδρέας - Βοιωτίας

15) Ιωαννίδης Ιωάννης- Α΄ Θεσσαλονίκης

16) Βλαχογιάννης Ηλίας - Τρικάλων

17) Χριστογιάννης Δημήτριος - Πιερίας

18) Αντωνίου Μαρία - Καστοριάς

19) Κυριαζίδης Δημήτριος - Δράμας

20) Πασχαλίδης Ιωάννης - Καβάλας

21) Νταβλούρος Αθανάσιος - Αχαϊας

22) Μακρή- Θεοδώρου Ελένη - Φθιώτιδας

23) Σκρέκας Κωνσταντίνος - Τρικάλων

24) Σολδάτος Θεόδωρος - Λευκάδος

25) Καραμανλή Άννα - Β΄ Αθηνών

26) Καράογλου Θεόδωρος - Β΄ Θεσσαλονίκης

27) Μπατσαρά Γεωργία - Ημαθίας

28) Καρανάσιος Ευθύμιος - Χαλκιδικής

29) Γεωργαντάς Γεώργιος - Κιλκίς

30) Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα - Πιερίας

31) Μανδρέκα Ασπασία - Φωκίδος

32) Κοψαχείλης Τιμολέων - Γρεβενών

33) Σκόνδρα Ασημίνα - Καρδίτσης

34) Αραμπατζή Φωτεινή - Σερρών

35) Ιακωβίδου Παναγιώτα – Β΄ Αθηνών

36) Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος - Καβάλας

37) Αυγερινοπούλου Διονυσία- Θεοδώρα- Ηλείας

38) Μαρίνος Ανδρέας - Ηλείας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κίνημα βουλευτών της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμπεριληφθεί στον αντιρατσιστικό, αναφορά στη γενοκτονία Μικρασιατών Ελλήνων και Ποντίων

SHARE:

24Media Network