Ειρωνεία Γλέζου: Αν η ΝΔ αλλάξει πολιτική δεν έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε

Ο Μαν. Γλέζος στην συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών Αργύρη Ντινόπουλου και ιλτ. Βαρβιτσιώτη της ΝΔ και Βασ. Καπερνάρου των ΑΝΕΛ στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Μαν. Γλέζος στην συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών Αργύρη Ντινόπουλου και ιλτ. Βαρβιτσιώτη της ΝΔ και Βασ. Καπερνάρου των ΑΝΕΛ στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Ναι" σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ υπό όρους λέει ο Μανώλης Γλέζος. Τι είπε στη Βουλή. H διευκρινιστική του δήλωση που κάνει λόγο για παρερμηνεία (Vid)

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου ότι αν η ΝΔ εγκαταλείψει τη μνημονιακή της πολιτική, το κόμμα του δεν θα έχει αντίρρηση να συνεργαστεί μαζί της.

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, σχολιάζοντας τα σενάρια περί δυνατότητας συγκυβέρνησης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δύναμή της.

«Η πρόταση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ είναι αποδοχή ότι έχει χάσει τη δύναμή της. Ζητά δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ. Αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική της να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες, αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Η αντίδραση Γλέζου  

Την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου προκάλεσαν ερμηνείες που δόθηκαν στην αναφορά του, από το βήμα της Βουλής, για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης του κόμματός του με τη ΝΔ.

Σε γραπτή δήλωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στην οποία ο κ. Γλέζος είναι ηγετικό στέλεχος, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. 'Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ειρωνεία Γλέζου για συνεργασία με ΝΔ

SHARE: