Η Αλβανία “τελείωσε” την πρέσβη της στην Αθήνα

Η Αλβανία “τελείωσε” την πρέσβη της στην Αθήνα
Twitter / Ardiana Hobdari

Μαζί της απολύθηκε και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα. Οι έρευνες της αστυνομίας, τα διαβατήρια και το αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος.

Αρκετά αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Τετάρτη, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές, ότι απολύθηκαν η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα, Αρντιάνα Χομπντάρι, καθώς και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Πέρβιν Τσικούρια. Την απόφαση, σύμφωνα με το αλβανικό σάιτ Exit, έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκεντ Τσάκα.

Χομπντάρι και Τσικούρια φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής περίπου 100 αλβανικών διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους.

Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία.

Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα