Η απάντηση της ΝΔ για τα εργασιακά: Συμφωνούμε επί της ουσίας για την προτεραιότητα της αποζημίωσης των εργαζόμενων

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Γιατί δεν ψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση την διάταξη για την προτεραιότητα της αποζημίωσης των εργαζομένων με την οποία δηλώνει ότι συμφωνεί. Τι λέει για το non paper του Μαξίμου

Η ΝΔ «συμφωνεί επί της ουσίας» στη διάταξη που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξηγεί ότι την καταψήφισε στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου επειδή συμπεριλαμβανόταν ως «παράγραφος στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς». Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αν η κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα έβαζε σε ξεχωριστό άρθρο» αντί να «ψάχνει για συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς» για τους πλειστηριασμούς.

Κατά τα άλλα η ΝΔ απαντά επικαλούμενη τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι «η κυβέρνηση έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών» και καλεί την κυβέρνηση «να υπογράψει τις επιλογές της αντί να στέλνει non paper», αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει τις αιχμές του Μαξίμου για τη θέση της ΝΔ στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την γαλάζια αξίωση για ακόμα πιο περιοριστική διάταξη για τις απεργίες.

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου:

«Η Κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών” αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία.

Να τους πούμε τι ΔΕΝ θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Ως προς την καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία της διάταξης που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων - με την οποία η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί επί της ουσίας - αν η Κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα έβαζε σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς.

Υ.Γ. Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να υπογράφει τις επιλογές της, αντί να στέλνει non paper. Εκτός κι αν ντρέπεται πλέον και η ίδια γι’ αυτές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων

SHARE:

24Media Network