Η απάντηση των Εφέδρων: Τα πραξικοπήματα δεν προαναγγέλλονται

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (ΒΟΥΛΗ)
(ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (ΒΟΥΛΗ) (ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) ICON PRESS

Τι απαντούν οι Έφεδροι μετά την εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας αναφορικά με το κάλεσμά τους να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Περί αποσπασματικής ή συνθετικής επιλογής φράσεων από διακήρυξή τους και αυθαίρετης ερμηνείας της προκειμένου να χαρακτηριστούν ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.).

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως τυχόν διασυνδέσεις της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η ανακοίνωσή τους έρχεται μετά την εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας περί ανάρτησης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με την οποία καλούσε την κυβέρνηση σε παραίτηση.

"Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας.

Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων.

Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν εμφανίστηκε χθες. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα ενδεικτικά αναφέρονται:

    Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Γερμανική πρεσβεία.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Ανωτάτη Αρχή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της Α. Μέρκελ.

Τα συνθήματά μας είναι "Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκαλα Ελλήνων Ιερά" και "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί".

Τυχόν διασυνδέσεις της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μας ενώνει η ελληνική Σημαία και η αγάπη μας για τη Πατρίδα. Η πρόσκληση και η διακήρυξή μας, έχουν σταλεί σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα καθώς και στους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τους έφεδρους που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network