Η ΔΑΠ και οι Οργανώσεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ βγάζουν χωριστά αποτελέσματα

Στιγμιότυπο από τις φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016. 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στιγμιότυπο από τις φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Και οι δύο υποστηρίζουν ότι κατέκτησαν την πρωτιά, δείχνοντας ότι το χάσμα μετά τη διασπαστική κίνηση είναι βαθύ

Χωριστά αποτελέσματα εξέδωσαν εφέτος οι ΔΑΠ και οι οργανώσεις της ΔΑΠ που δήλωσαν ότι καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ σε μία κόντρα άνευ προηγουμένου στις φοιτητικές εκλογές.

Μάλιστα και οι δύο υποστηρίζουν ότι κατέκτησαν την πρωτιά.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στα αποτελέσματα της ΔΑΠ δεν υπάρχουν πουθενά οι οργανώσεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ. Και σ' αυτά που έχουν στείλει οι οργανώσεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ , από σχολές κυρίως της Θεσσαλονίκης, δεν καταγράφεται η ΔΑΠ.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ:

“Τα μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανεξαρτήτως της παράταξης που επέλεξαν να ψηφίσουν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δεν φοβήθηκαν από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων και θέλησαν να εκφραστούν μέσα από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών κρατώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες ψηλά.

Η ΔΑΠ και οι Οργανώσεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ βγάζουν χωριστά αποτελέσματαΗ παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ παρέμεινε ο πραγματικός εκφραστής των απόψεων - των θέσεων - της πολιτικής φιλοσοφίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών  της χώρας, διατηρώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την αυτοδυναμία στα ΤΕΙ και τα υψηλά ποσοστά στα Πανεπιστήμια.

Η ΔΑΠ και οι Οργανώσεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ βγάζουν χωριστά αποτελέσματαΗ στήριξη όλων όσων πιστεύουν σε εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για ένα καλύτερο και σύγχρονο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, αλλά για μία δικαιότερη κοινωνία, για μια καλύτερη Ελλάδα. Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας, απέναντι σε μία κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα χωρίς πυξίδα, αλλά και απέναντι σε όσους επιμένουν να διχάζουν αντί να ενώνουν ... εμείς διατρανώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε για το μέλλον που μας αξίζει.”

Η ανακοίνωση των οργανώσεων που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ:

“Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παραγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρούν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκίνησει η καταμέτρηση των ψήφων.

Η ΔΑΠ και οι Οργανώσεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ βγάζουν χωριστά αποτελέσματα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.

Με τη ροή αποτελεσμάτων σύντομα θα σας ενημερώσουμε  συγκεκριμένα για τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

Η ΔΑΠ και οι Οργανώσεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ βγάζουν χωριστά αποτελέσματα

Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν απο τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.

Οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετά την ΟΝΝΕΔ, κρίση και στη ΔΑΠ

Φοιτητικές εκλογές 2016: Επεισόδια σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό. Δύο φοιτητές τραυματίες

Οι φοιτητικές εκλογές σε φωτογραφίες

SHARE:

24Media Network