Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ
Συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ EUROKINISSI

Η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στη Μεσόγειο και η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ , στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Η συνάντηση των δύο υπουργών διήρκησε 40 λεπτά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα