Η Δράση αναστέλλει κομματική δραστηριότητα και στηρίζει Μητσοτάκη

Η Δράση αναστέλλει κομματική δραστηριότητα και στηρίζει Μητσοτάκη
DIMITRIS PAPAMITSOS

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κεντρική επιτροπή αποφάσισε και την τυπική αναστολή της δραστηριότητας του κόμματος, σε εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη και ο Σκυλακάκης θα μπορούν να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ.

Η Δράση ανέστειλε και τυπικά την κομματική της δραστηριότητα, για να στηρίξουν τα στελέχη της τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα στελέχη της και ο πρόεδρος της Θοδωρής Σκυλακάκης θα μπορούν ενδεχομένως να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογες. Ο κ.Σκυλακάκης υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρονια, από τότε δηλαδή που η Δράση αποφάσισε συνεργασία με τη ΝΔ μετά την εκλογή Μητσοτάκη, είναι επικεφαλής ομάδας που επεξεργάζεται προτάσεις για τις επενδυσεις και την επιχειρηματικότητα και λειτουργεί συμβουλευτικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της δραστηριότητας του κόμματος για να μπορέσουν τα στελέχη της να συνδράμουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην εκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές. Η σχετική απόφαση θα γνωστοποιηθεί αμέσως στον Άρειο Πάγο με έγγραφη δήλωση του Προέδρου της. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε εκτέλεση της απόφασης του πρόσφατου Συνεδρίου της Δράσης. Στο σκεπτικό της απόφασής της η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης αναφέρει:

ADVERTISING

«Η πράξη αυτή αποτελεί για μας μονόδρομο στην παρούσα συγκυρία. Δεν αποτελεί απόφαση της στήριξης ενός κόμματος αλλά μιας πολύ ευρύτερης συσπείρωσης, που αποτελεί και την τελευταία και μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα να αποκολληθεί από τα θολά και βουρκωμένα νερά στα οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια. Το νόημα της συνεργασίας αυτής, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι η αλλαγή της πολιτικής μας ταυτότητας, ή η οποιαδήποτε υπαναχώρηση σε σχέση με τις ιδέες και τα πιστεύω μας. Είναι η, συμβατή με τις ιδέες μας και την συστατική μας αποστολή, έμπρακτη συνεισφορά μας στην μοναδική μεταρρυθμιστική προσπάθεια κυβερνητικής διεξόδου που σήμερα υπάρχει.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης για συνεργασία με Δράση: Η ΝΔ μεγαλώνει και διευρύνεται'

SHARE:

24Media Network