Η γλώττα λανθάνουσα του Θεοδωράκη: Δανέλλη, τον Κυριάκο τον ρώτησες;

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν εννοούσε βέβαια τον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά διερωτάτο εάν ο βουλευτής ρώτησε τους εθελοντές του κινήματος πριν αλλάξει θέση και αποφασίσει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν έκρυψε την οργή του για την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή.

“Η κόκκινη γραμμή μας ήταν μόνο μία.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το είπε επανειλημμένα το Πολιτικό Συμβούλιο. Το είπε – σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις – η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ομόφωνα, όλοι οι βουλευτές. Και το επικύρωσε πρόσφατα και το συνέδριο μας.

Ότι το Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν μετατρέπεται ξαφνικά σε συμπολίτευση. Δεν συγχωνεύεται με κανέναν. Δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου. Δεν επιβραβεύει τα λάθη τόσων ετών.

Και θα το επαναλάβω. Σε αυτή την απόφαση ήμασταν μέχρι χθες όλοι σύμφωνοι στην κοινοβουλευτική ομάδα. Όχι όλοι με την ίδια ένταση. Αλλά όλοι σύμφωνοι” υπενθύμισε ο κ.Θεοδωράκης.

“Και ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και λέει : Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση” συνέχισε αναφερομενος στον κ.Δανέλλη και απευθυνόμενος στο διαγραφέντα πλέον βουλευτή με εμφανή συναισθηματική φόρτιση είπε:

“Τον Κυριάκο τον ρώτησες; Την Έλσα; Την Ζαχαρούλα; Τον Παναγιώτη; Τον Νίκο;”

Στην αίθουσα προς στιγμήν έπεσε σιωπή. Ο επικεφαλής του Ποταμιού βέβαια δεν εννοουσε εάν ο βουλευτής ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά αναφερόταν στους εθελοντές του Κινήματος, όπως φάνηκε και από την επόμενη του φράση καθώς συνέχισε λέγοντας: “Όλους αυτούς τους εθελοντές που μετέχουν στα όργανα, στα συνέδρια τους ρώτησες;”

Το ότι ήταν πάντως lapsus lingue φαίνεται και από το γεγονός ότι στην ομιλία του κ.Θεοδωράκη που έστειλε στη συνέχεια το Ποτάμι στους δημοσιογράφους απουσίαζε η αναφορά σε Κυριάκο για να μη γίνουν παρεξηγήσεις.

Πάντως ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν ξεκαθάρισε απολύτως τη στάση του όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει πριν τα τεκταινόμενα με τον κ.Δανέλλη, τα οποια είχαν ως συνέπεια πέραν όλων των άλλων οι Ψαριανός- Αμυράς που φέρονται να είναι ήδη σε συζητήσεις με τη ΝΔ να απειλούν με αποχώρηση.

Σημειωτέον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ομιλία του κ.Θεοδωράκη, ενώ νωρίτερα είχε μείνει στην αίθουσα και κατά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, καθώς συχνά οι πρόεδροι των δύο μεγάλων κομμάτων αποχωρούν μετά τις ομιλίες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Ψήφος εμπιστοσύνης, Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διεγράφη από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης

Δανέλλης: Ο Κ. Μητσοτάκης παραποιεί την αλήθεια - Θεοχάρης: Δεν θα σας προστατεύσουν από την οργή του λαού οι 151

Στ. Θεοδωράκης: Κ. Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος

SHARE: