"Η Κοινωνία Πρώτα" η κίνηση των ανεξάρτητων Βουδούρη - Μουτσινά

Την πρώτη τους συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα τα μέλη νέας πολιτικής πρωτοβουλίας με το όνομα " Η κοινωνία πρώτα" που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ,Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Την πρώτη τους συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα τα μέλη νέας πολιτικής πρωτοβουλίας με το όνομα " Η κοινωνία πρώτα" που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ,Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Την πολιτική κίνηση "Η Κοινωνία Πρώτα" παρουσίασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ο.Βουδούρης και Π.Μουτσινάς

Το ιδεολογικό στίγμα της κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα» παρουσίασαν σήμερα Τετάρτη μέλη της συντονιστικής της επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε πως η κίνηση κινείται ιδεολογικά και πολιτικά στον χώρο της Αριστεράς (και όχι της Κεντροαριστεράς, όπως εξήγησε) και σημείωσε πως «αποτελεί διακριτό πολιτικό εγχείρημα με όραμα, πρόγραμμα και στρατηγική για την εφαρμογή του προγράμματος».

Σχετικά με το «γιατί άλλη μια πολιτική κίνηση τώρα», ο κ. Βουδούρης σημείωσε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό, στο πλαίσιο μιας μεταβατικής περιόδου, να εμφανίζονται διάφοροι σχηματισμοί και πρωτοβουλίες.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Βουδούρης ανέφερε πως «θέλουμε να υπάρξει μια συμμαχία προοδευτικών αριστερών δυνάμεων απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση, που θα στηρίζεται, όμως, σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει ζυμωθεί μέσα στην κοινωνία».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «είναι πλήρως αναντίστοιχη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αλλά και την προγραμματική συμφωνία (σ.σ. μεταξύ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή) και έχει οδηγήσει με την πολιτική της σκληρής λιτότητας σε μεγαλύτερα αδιέξοδα».

Επίσης, ο κ. Μουτσινάς επεσήμανε πως «εμείς θέλουμε μια κοινωνία που να δρα και να έχει συμμετοχή στις εξελίξεις».

Η δομή της κίνησης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν θα είναι πυραμοειδής, αλλά θα ακολουθηθεί το μοντέλο της δικτυακής μορφής και παράλληλα θα οργανωθούν ομάδες εργασίας για επτά θεματικές. Όπως σημείωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθούν διασκέψεις και εκδηλώσεις για κρίσιμα θέματα (κοινωνική οικονομία, ελάχιστο εισόδημα) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στα μέσα Ιουλίου σχεδιάζεται η πραγματοποίηση της πανελλαδικής διάσκεψης της κίνησης.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος ανέφερε πως θα στηρίξει την προσπάθεια της κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα», καθώς, όπως σημείωσε, και όραμα έχει και προοπτική.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network