Η κυβέρνηση τα λέει του Άδωνι, να ακούει κι ο Σαμαράς, για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η κυβέρνηση τα λέει του Άδωνι, να ακούει κι ο Σαμαράς, για τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με Άδωνη Γεωργιάδη Eurokinissi

Το άδειασμα Πέτσα στον υπουργό Ανάπτυξης ενείχε και μία προειδοποίηση προς τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ η ψήφιση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία ακόμη εκκρεμεί.

Τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία μπορεί να έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες για το φόβο των σαμαρικών και όχι μόνο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο όσο δεν ψηφίζονται το ζήτημα εξακολουθεί να αιωρείται και να αποτελεί αντιπολιτευτικό βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η απόφαση να διεξάγονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή με επιστολική ψήφο έχει να κάνει ακριβώς με την προσπάθεια του Μαξίμου να μην αφήσει περιθώρια ιδίως στον Αντώνη Σαμαρά να απουσιάσει από την ψήφιση. Από το κυβερνητικό στρατόπεδο απαντούν ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι επιβεβλημένες οι εξ αποστάσεως ψηφοφορίες, ωστόσο το ηλεκτρονικό σύστημα απεδείχθη στην πράξη τραγέλαφος.

Η συμφωνία των Πρεσπών όμως εξακολουθεί να ταλανίζει τη ΝΔ και δεν είναι τυχαίο το άδειασμα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης πρόσφατα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών όσον αφορά στα θέματα της γλώσσας και της εθνικότητας όταν της δοθεί η ευκαιρία, αν και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ λένε ότι δε θα δοθεί ποτέ, καιο κ. Πέτσας απάντησε ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα.

Αυτό όμως αποτελεί στην πραγματικότητα και ένα μήνυμα προς τον κ. Σαμαρά, ο οποίος πέρυσι στο συνέδριο της ΝΔ είχε θέσει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας των Πρεσπών και ο οποίος είχε διαμηνύσει μέσω του Προεδρείου της Βουλής το Μαξίμου ότι δε θα παρίστατο στην ψηφοφορία για τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, με αποτέλεσμα να αναβληθούν για το (πολύ) αόριστο μέλλον.

Το Μαξίμου λοιπόν από τη μία πλευρά ναι μεν εμμέσως πλην σαφώς είχε αδειάσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για την αναφορά σε “ιστορική συμφωνία”κατά το κοινό ανακοινωθέν με Πομπέο, από την άλλη όμως βάζει φρένο και στο σαμαρικό παράγοντα που επιμένει σε ακύρωση ή τροποποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών καίτοι προεκλογικά και πριν την κύρωση ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι από την ώρα της ψήφισης αποτελεί δέσμευση της χώρας και δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα