Η ΝΔ επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων, στοχεύοντας στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΧΑ

Η ΝΔ επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων, στοχεύοντας στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΧΑ
Στιγμιότυπο από συνέδριο της ΝΔ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διπλός στόχος της κυβερνητικής στρατηγικής με τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή των ποινών για την εγκληματική οργάνωση σήμερα

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή μετά την ιστορική δίκη, η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, με διπλό στόχο: Να εκμηδενιστεί κάθε “απειλή” εκ δεξιών για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ταυτόχρονα να διεκδικήσει και το χώρο του κέντρου.

Αυτός ο διπλός στόχος επιτυγχάνεται με τις κατηγορίες περί σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ- ΧΑ, καθώς αφενός απαξιώνει τόσο στο δεξιό όσο και σε ένα πιο κεντρώο κοινό και την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την ακροδεξιά.

Η θεωρία των δύο άκρων έχει άλλωστε επανέλθει για τα καλά στην κυβερνητική ατζέντα και αξιοποιείται κυρίως για επιθέσεις στην αριστερά. Δεν λείπουν ακόμη και οι ακραίες φωνές στη σκληρή δεξιά και στο λεγόμενο ακραίο κέντρο που ζητούν να… πάρουν σειρά κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς. Επί του παρόντος πάντως στο Μαξίμου δεν ακούν αυτές τις ακρότητες, καθώς άλλωστε σε αυτή την περίπτωση θα αποξένωναν την πλειοψηφία των μετριοπαθών δημοκρατών πολιτών.

Δεν σπεύδουν βέβαια και να τις καταδικάσουν, καθώς η εξίσωση ακροδεξιάς και αριστεράς εξυπηρετεί σαφώς το κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο διεκδικεί για λογαριασμό της ΝΔ το ρόλο του κύριου εκφραστή του “δημοκρατικού τόξου”, εστιάζοντας στο γεγονός ότι επί κυβέρνησης ΝΔ ξεκίνησε η δίωξη και λησμονώντας φυσικά τις κατηγορίες που είχε δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά για φλερτ με τη ΧΑ και για κάλυψη από την ΕΛΑΣ των εγκλημάτων του νεοναζιστικού μορφώματος που προηγήθηκαν της δολοφονίας Φύσσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατήγγειλε το πρωτοσέλιδο της Αυγής της Κυριακής, με τις φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά και τίτλο “Δεν είναι αθώοι” , κάνοντας λόγο για γκεμπελισμό. Ενώ έσπευσε στην οικία του παρουσιαστή του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε στην οποία άγνωστοι έγραψαν συνθήματα κάνοντας λόγο για “σκοταδιστική επίθεση” και επικαλούμενος τη φράση που αποδίδεται στο Βολταίρο: “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”.

Την ανάρτηση εν τω μεταξύ ενός μέλους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που έγραψε στο twitter ότι “δυστυχώς η 17Ν άφησε μερικούς πίσω (Άδωνι, Μπογδάνο κλπ)” κατήγγειλαν ο υπουργός Ανάπτυξης και ο βουλευτής της ΝΔ και εν συνεχεία το κυβερνών κόμμα με ανακοίνωση του, χρησιμοποιώντας το γεγονός ως απόδειξη της θεωρίας των δύο άκρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα