Η ΝΔ υιοθετεί επίσημα τα περί προβοκάτσιας: Διανέμει φωτογραφίες με κουκουλοφόρους

Η ΝΔ υιοθετεί επίσημα τα περί προβοκάτσιας: Διανέμει φωτογραφίες με κουκουλοφόρους

Φωτογραφίες με άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και φέρουν ελληνικές σημαίες έδωσε στη δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι δεν καταδίκασε τη συμμετοχή της ΧΑ στα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Τα περί προβοκάτσιας στοσυλλαλητήριο για το Σκοπιανό υιοθετεί και επισήμως η Νέα Δημοκρατία, η οποία απαντώντας στις κυβερνητικές κατηγορίες ότι δεν καταδίκασε τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια στο Σύνταγμα την Κυριακή, διένειμε φωτογραφίες ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα και φέροντα ελληνικές σημαίες και καδρόνια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκοπίμως άφησε τραμπούκους να φτάσουν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αντί να προχωρήσει εγκαίρως σε προσαγωγές και συλλήψεις, προκειμένου να διαλύσει το συλλαλητήριο.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι έδωσε την εντολή “να πνίξουν με ληγμένα δακρυγόνα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη σε διαδηλώσεις με τόσο μεγάλη πυκνότητα και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα”.


Η ΝΔ υιοθετεί επίσημα τα περί προβοκάτσιας: Διανέμει φωτογραφίες με κουκουλοφόρους

Η ΝΔ πάντως μπορεί μεν να υιοθετεί μία τελείως διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στην καταστολή διαδηλώσεων σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο επισήμως δεν υιοθέτησε και τη δήλωση του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη περί αναρχικών, αλλά εστιάζει τα πυρά της στους χειρισμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κάνει λόγο για αυταρχική κυβέρνηση.

Δηλώνει εξάλλου ότι καταδικάζει διαχρονικά τη βία από όπου και εάν προέρχεται και επιστρέφει στο ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες περί ανοχής στην ακροδεξιά, θέτοντας το ερώτημα γιατί κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, αντί να εγκαλούν όσους τάχα δεν καταδίκασαν τα χθεσινή επεισόδια των γνωστών τραμπούκων, οφείλουν άμεσα να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα που έχουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι υπέστησαν την αναιτιολόγητη και απαράδεκτη χημική επίθεση της αστυνομίας:

1. Γιατί επέτρεψε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη συγκεκριμένη ομάδα να φτάσει ως τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ όλοι έβλεπαν επί ώρα τους κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους της πρωτεύουσας κουβαλώντας λοστούς και καδρόνια;

2. Γιατί ενώ υπήρχαν 2000 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, δεν προχώρησαν εγκαίρως σε προσαγωγές και συλλήψεις των συγκεκριμένων ατόμων, όταν μόλις προσφάτως προσήγαγαν ακόμη και ειρηνικούς πολίτες όταν σήκωσαν ένα πανό κατά τη Συμφωνίας των Πρεσπών απέναντι από το Μέγαρο Μουσική στο οποίο θα μιλούσε ο κ. Τσίπρας;

3. Και εν τέλει ποιος έδωσε την εντολή να πνίξουν με ληγμένα δακρυγόνα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη σε διαδηλώσεις με τόσο μεγάλη πυκνότητα και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα;

Η αυταρχική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα της. Η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τους συγκεκριμένους τραμπούκους με καλυμμένα τα πρόσωπα να περπατούν ανενόχλητοι πολύ πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους. Από αυτές τις φωτογραφίες και όσα ακολούθησαν αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ακόμη και την Αστυνομία για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες. Και γι’ αυτό φέρει βαρύτατη ευθύνη όχι μόνο το κυβερνητικό δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αρνήθηκε να παραιτηθεί. Αλλά και η ηγεσία της Αστυνομίας που δέχθηκε να εκτελέσει την απαράδεκτη εντολή να γίνει ρίψη δεκάδων δακρυγόνων δίπλα σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές με προφανή στόχο να διαλυθεί το συλλαλητήριο.

Όσο για το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα η αντιπολίτευση δεν καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια, ας το καταλάβουν πλέον καλά: Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει διαχρονικά και πάντα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και με αυτό το δεδομένο, θέτει στην κυβέρνηση ένα ακόμη ερώτημα: Γιατί άραγε κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και τέσσερα χρόνια;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον εισαγγελέα ο 27χρονος Νεοναζί της "Απέλλα" που συνελήφθη στο συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο για Μακεδονικό: Διώξεις κατά επτά για τα επεισόδια

Η ΝΔ μέσω συλλαλητηρίου "πριονίζει" Πρέσπες- Τσίπρα. Στο τραπέζι η πρόταση μομφής

Βούλτεψη: Μου επιτέθηκαν παρακρατικοί, δεν έχω καμία αμφιβολία

Βούτσης: Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή

SHARE: