Η ΝΔ ζητά διακομματική για τις εκλογές και δε βάζει αριθμητικό πήχη για τις ευρωεκλογές

Η ΝΔ ζητά διακομματική για τις εκλογές και δε βάζει αριθμητικό πήχη για τις ευρωεκλογές
Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Να ξεκαθαρίσουν οι όροι διεξαγωγής ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών ζήτησε η Σπυράκη. Απέφυγε να θέσει αριθμητικούς στόχους για τις ευρωεκλογές, τόνισε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη σε όλες τις κάλπες

Τη σύγκληση της διακομματικής στο υπουργείο Εσωτερικών για να ξεκαθαρίσουν οι όροι διεξαγωγής ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου Μαρία Σπυράκη, να αντιμετωπιστούν “φημολογίες σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου από το υπουργείο Εσωτερικών” σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη ΝΔ είναι τι μέλλει γενέσθαι με την ψήφο των ετεροδημοτών και όπως επισήμανε η κ.Σπυράκη “για αυτό ζητάμε σύγκληση της διακομματικής για να μην υπάρχουν πληροφορίες, σενάρια και φήμες αλλά καθαρές εξηγήσεις για τη διαδικασία”.

Το κόμμα της ΝΔ κεντρικά, δια της εκπροσώπου τύπου, αποφεύγει να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους στις ευρωεκλογές και άρα να θέσει εκλογικό πήχη. Υπενθυμίζεται όστι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 έθεσε τον πήχη στο 26%, ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος δήλωσε σήμερα ότι ο πήχης είναι στο 30% και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη για το 20%.

“Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες όποτε και εάν στηθούν” δήλωσε η κ.Σπυράκη. Σημείωσε ότι η μία και μοναδική ημερομηνία εκλογών που δεν αλλάζει είναι οι ευρωεκλογές στις 26 Μαιου, κάτι που τονίζει άλλωστε διαρκώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να καταστήσει σαφή την κρισιμότητα των ευρωεκλογών και να καταπολεμήσει τον κίνδυνο χαλαρής ψήφου.

Σε δεύτερη σχετική ερώτηση η κ.Σπυράκη δήλωσε βέβαιη ότι οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποστηρίξουν την πρόταση της ΝΔ σε όλες τις κάλπες και επανέλαβε “η ΝΔ θα είναι κυρίαρχη στην ευρωκάλπη στις 26 Μαϊου και σε όλες τις άλλες κάλπες” εκτιμώντας ότι “οι ημέρες αυτής της κυβέρνησης είναι στο τέλος της”.

Ερωτηθείσα εάν η ΝΔ ανησυχεί για το ενδεχόμενο ψήφου διαμαρτυρίας στα μικρά κόμματα στις ευρωεκλογές, η κ.Σπυράκη απάντησε: “Ο κ.Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι για μας είναι μία καθοριστική αναμέτρηση. Οι Ελληνες τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσουν τη θέληση τους για το ποιος θέλει να κυβερνήσει αυτό τον τόπο και είναι σαφές ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε” επαναλαμβάνοντας: “Είμαστε βέβαιοι οτι η ΝΔ θα κυριαρχήσει σε όλες τις κάλπες”.

Χαρακτήρισε τέλος “αποκαλυπτική μίας νοοτροπίας οι Ελληνες βλέπουν και κρίνουν” το δείπνο Τσίπρα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα