Η ΝΔ ζητά να φύγουν υπουργοί

Η ΝΔ ζητά να φύγουν υπουργοί

Απομάκρυνση συγκεκριμένων υπουργών ζητά η ΝΔ. Διαβάστε το πρόβλημα που ανέκυψε ξαφνικά στην κυβέρνηση

Όχι μόνο ζητά την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της ΕΛ. ΣΤΑΤ. η Νέα Δημοκρατία, αλλά επιθυμεί, όπως γίνεται γνωστό, και την απομάκρυνση συγκεκριμένων υπουργών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην ιστορία. 

Παράλληλα, ζητά την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, με αφορμή την αποστολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου της σχετικής δικογραφίας.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι εγείρονται "δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα".

Το πρώτο, σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, "αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης.

Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη -κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας".

Το δεύτερο, προσθέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, "αφορά τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα".

"Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα "εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους", το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο", συνεχίζει ο κ. Μιχελάκης και καταλήγει:

"Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης".

SHARE:

24Media Network