Τσίπρας: "Ανεύθυνη η επιλογή της κυβέρνησης"

ΒΟΥΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην επέμβαση στην Λιβύη ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή. Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση

Την κατηγορηματική αντίθεσή του τόσο με την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη "της νέας συμμαχίας των προθύμων", όπως είπε, όσο και με την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο αυτό, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για "ανεύθυνη επιλογή της κυβέρνησης" και χαρακτήρισε "υποκριτικό" το ενδιαφέρον των δυτικών για την δημοκρατία στη Λιβύη, τονίζοντας ότι "στόχος τους είναι να πατήσουν το πόδι τους στη περιοχή, ώστε να ελέγξουν τις εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσουν οι αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις".

"Τι δουλειά έχουμε να παραχωρούμε βάσεις, αεροδρόμια, εναέριο και θαλάσσιο χώρο; Ποιο το εθνικό συμφέρον, το όφελος της χώρας; Απολύτως κανένα. Είναι απλά μια ανεύθυνη επιλογή στο πλαίσιο της προσφιλούς σας επιλογής να δίνετε στους ισχυρούς πολύ περισσότερα από όσα σας ζητήσουν", σημείωσε ο Α. Τσίπρας.

Στη συνέχεια έθεσε θέμα συνταγματικής νομιμότητας σε ότι αφορά τη συμμετοχή της χώρας μας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι χωρίς νόμο δεν γίνεται δεκτή ξένη στρατιωτική δύναμη.

"Είμαστε στο πλευρό του λιβυκού λαού, δεν είμαστε όμως στο πλευρό των δυτικών εταιρειών πετρελαίου. Όπως δεν ζητήσαμε να βομβαρδιστεί ο Μουμπάρακ, έτσι και τώρα δεν το ζητάμε για τη Λιβύη", τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για τις κυρίαρχες δυνάμεις και τους προθύμους των Παρισίων, ανάμεσα τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι αλά κάρτ".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, άργησε να ανακαλύψει πόσο δικτάτορες και δυνάστες των λαών τους ήταν οι σύντροφοι του στην Σοσιαλιστική διεθνή, Μπεν Αλί και και Μουμπάρακ και συμπλήρωσε:

"Έχουμε πικρή πείρα από την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Και οι τρεις στρατιωτικές επεμβάσεις έγιναν με πρόσχημα την ανθρωπιστική στήριξη, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα τους οι κυρίαρχες δυνάμεις και για να τροφοδοτήσουν την πολεμική τους βιομηχανία. Δεν είναι τυχαίο που η Μέση Ανατολή απορροφά το 30% των όπλων τους".

SHARE:

24Media Network