Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια
Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τη κ. Φωτίου να αποσυρθεί η διάταξη για την ανάδοχη και από ομόφυλα ζευγάρια - Αντιδρά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της

Με αφορμή τις πληροφορίες για αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρόβλεψη για αναδοχή από ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες.

Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω”.

Θυμίζουμε πως την απόσυρση της διάταξης για την ανάδοχη και από ομόφυλα ζευγάρια ζητούν με επιστολή τους προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρία Φωτίου δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοβουλία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουνιδη και μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι ο Γιάννης Μιχελογιαννακης, ο οποίος είχε ταχθεί με δηλώσεις του κατά του νομοσχεδίου, καθώς και οι Μπόλαρης, Ντζιμάνης, Βέττας, Παραστατίδης, Σηφάκης, Γεννιά.

Οι βουλευτές επικαλούνται ότι κατά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις πως δε θα άνοιγε ο δρόμος της τεκνοθεσίας και συνεπώς υποστηρίζουν ότι θα κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για ανακολουθία.

Το νομοσχέδιο πάντως δεν αναφέρεται σε υιοθεσία, αλλά τεκνοθεσια. Η δε κ. Φωτιου έχει δηλώσει πως δεν γίνεται να αποκλειστουν τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης από ένα δικαίωμα που έχουν τα ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν προβεί σε αυτή τη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα