Επιστολή δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Φωτογραφία αρχείου από συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου από συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Οι βουλευτές ζητούν από τη Φωτίου να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη, με το επιχείρημα ότι δεν έχει συζητηθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πως κατά το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών είχε δηλωθεί, ότι δε θα άνοιγε δρόμο για τεκνοθεσία

Την απόσυρση της διάταξης για την ανάδοχη και από ομόφυλα ζευγάρια ζητούν με επιστολή τους προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρία Φωτίου δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοβουλία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουνιδη και μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι ο Γιάννης Μιχελογιαννακης, ο οποίος είχε ταχθεί με δηλώσεις του κατά του νομοσχεδίου, καθώς και οι Μπόλαρης, Ντζιμάνης, Βέττας, Παραστατίδης, Σηφάκης, Γεννιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο πρόκειται να σταλεί και στο Μαξίμου.

Οι βουλευτές επικαλούνται ότι κατά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις πως δε θα άνοιγε ο δρόμος της τεκνοθεσιας και συνεπώς υποστηρίζουν ότι θα κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για ανακολουθία.

Το νομοσχέδιο πάντως δεν αναφέρεται σε υιοθεσία , αλλά τεκνοθεσια. Η δε κ.Φωτιου έχει δηλώσει πως δεν γίνεται να αποκλειστουν τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης από ένα δικαίωμα που έχουν τα ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν προβεί σε αυτή τη διαδικασία.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο το μεσημέρι στη μία σε διευρυμένη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Και τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να γίνονται ανάδοχοι γονείς

Διαφωνεί ο Μιχελογιαννάκης με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Φωτίου: Ο νόμος δεν προβλέπει υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Βαρβιτσιώτης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την αναδοχή στα ομόφυλα ζευγάρια

SHARE: